Foto: EPA-EFE/FABIAN BIMMER

Rukometaši Slovenije pobedili su Dansku sa 28:25 u meču glavne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Slovenci su tako došli do lepog „skalpa“ nad svetskim šampionom, na kraju borbe za polufinale kontinentalnog šampionata, u danu kada je i Norveška pobedila Švedsku sa 33:23.

PROČITAJTE JOŠ:

Danska i Švedska su svejedno prošle dalje u polufinale, ali je Sloveniji ostala uteha da je posle 24 godine na Evropskim prvenstvima uspela da napravi senzaciju i pobedi Dance, koji su uopšte bili neporaženi od 16. oktobra 2022. godine.

Oni su u pripremi za polufinale odmarali neke od bitnih igrača poput Pitlika, Gidsela, Laugea, Saugstrup Jensena, ali su Slovenci svakako bili motivisaniji da pobede.

Imali su na poluvremenu 17:14 i Danci su na početku drugog napravili seriju 6:1, pruzeli su vođstvo i mogli da pobede, ali nisu zadržali prednost.

Foto: EPA-EFE/FABIAN BIMMER

Kristjan Horzen je bio nepogrešiv kod Slovenaca i bio je jedan od glavnih razloga što je pobeda izborena, sa šest golova iz isto toliko pokušaja.

Pratio ga je Aleks Vlah sa pet golova, četiri je dao Borut Mačkovšek, a po tri su imali Nejc Cehte i Domen Novak. Kod Danaca je šest golova imao Niklas Vest Kirkeleke, koliko je postigao i Lukas Lindhard Jorgensen.

Skokom na treće mesto u grupi Slovenija je obezbedila i borbu za peto mesto protiv Nemačke, Austrije ili Mađarske.

Istog dana Norvežani su pobedili Šveđane sa 33:23, uz čak 11 golova Aleksandra Kristofersen Blonza i samo četiri pogotka Lukasa Sandela za Švedsku, dok su Portugal i Holandija odigrali nerešeno 33:33.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Zagrevanje rukometaša pred duel protiv Gruzije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar