Foto: Printscreen/Twitter

Au, koliko kontroverzi na Evropskom prvenstvu u Sloveniji

Evropsko prvenstvo za rukometašice u Sloveniji postaje sve zanimljive, ali zbog sumnjivih situacija koje se dešavaju tokom, ali i između mečeva.

Nakon što su Slovenke snimale trening Srpskinja pred odlučujući duel grupne faze, sada je u fokus javnosti iskočio novi skandal.

Neverovatna završnica meča između Nemačke i Španije omogućila je pomenutim selekcijama da praktično izaberu sa koje pozicije će proći dalje, ali je teško reći da li je ovo u granicama fer-pleja.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Španija je pobedila Nemačku sa 23:21 i tako kao drugoplasirana otišla dalje, dok je Nemačka na trećem mestu, a Poljska na četvrtom.

Ono što je sumnjivo je to da je Španija slavila tačno onom razlikom koja joj je bila potrebna za prolaz sa drugog mesta, dok je Nemačka izgubila taman onoliko koliko joj je potrebno da bi bila treća, iako obe selekcije imaju skor kao Poljska – jedna pobeda i dva poraza.

Nemačka je u poslednji minut utakmice ušla sa tri gola minusa, te je imala napad da smanji prednost Španije. Međutim, Nemice su izgubile loptu, a onda je usledio nesvakidašnji potez. Dženifer Gutjerez iz Španije je veoma brzo izvela prekid i pokušala sa celog terena da postigne gol.

Mreža Nemica jeste bila nebranjena, ali je šut reprezentativke Španije završio daleko pored i iznad gola.

U narednom napadu Nemice su lako stigle do gola, a jedna od igračica Španije je u tom trenutku digla ruke uvis kao da se raduje. Njena rekacija nije trajala dugo, ali je brzo shvatila šta je uradila i da utakmica još nije gotova.

Španiji je odgovaralo da prođe Nemačka umesto Poljske, a razlog je veoma jednostavan. Da su Poljakinje išle dalje, Španija u drugu fazu takmičenja ne bi nosila bodove. Ovako će Španija preneti dva boda, Nemačka ide dalje sa nula, dok je Poljska izgubila mogućnost da se takmiči za visoku poziciju. Prvo mesto u istoj grupi zauzele su Crnogorke sa sve tri pobede.

BONUS VIDEO Škrbić o promenama u rukometu: Nekad je trebalo da ti otkinu glavu za faul

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar