Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Ludnica u Meksiku.

Vozač Mercedesa Džordž Rasel neočekivano je došao do prve pobede u karijeri, pošto je trijumfovao na Velikoj nagradi Brazila, pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

PROČITAJTE JOŠ

Iako su se navijači Mercedesa plašili da ove sezone njihovi vozači neće ostvariti pobedu, taj trenutak je konačno došao.

Na sve to, Luis Hamilton je doneo Mercedesu dvostruku pobedu, pošto je trku završio na drugom mestu. Treću poziciju je zauzeo vozač Ferarija Karlos Sainc, koji je bio dve i po sekunde iza Hamiltona.

Njegov timski kolega Šarl Lekler završio četvrti, peti je kroz cilj prošao Fernando Alonso iz Alpine, dok je kao šesti završio dvostruki uzastopni šampion Maks Ferstapen.

Drugi vozač Red Bula Serhio Perez zauzeo sedmo mesto, a bodovi su pripali i Estebanu Okonu, Valteriju Botasu iz Alfa Romea i Lensu Strolu iz Aston Martina.

Pretposlednja trka sezone je prvi put usporena već u prvom krugu, kada je vozač Meklarena Danijel Rikardo napravio veliku grešku i udario Kevina Magnusena u Hasu, koji se okrenuo na stazi i potom udario u Austrijanca, zbog čega su obojica odustali.

Magnusen je u trku ušao sa pol pozicije, koju je neočekivano osvojio u kvalifikacijama, te je od heroja došao do tragičara u samo jednom krugu.

Ferstapen je već ranije osigurao titulu, nakon ove trke ima 429 bodova, drugi je Lekler sa 290 bodova, a isti učinak na trećem mestu ima Perez.

Poslednja trka u sezoni vozi se naredne nedelje u Abu Dabiju.

BONUS VIDEO Formula 1 na Trgu republike u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar