Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Aktuelni svetski prvak u Moto GP šampionatu Italijan Frančesko Banjaja zaradio je više modrica posle pada na trci za Veliku nagradu Katalonije na stazi u Barseloni, ali je prošao bez preloma.

Ovu informaciju saopštili su iz Dukatija, dok je Enea Bastijanini, drugi vozač tog tima zadobio dva preloma.

PROČITAJTE JOŠ:

„Banjaja je zadobio nekoliko kontuzija, ali dodatni lekarski pregledi nisu otkrili nikakve prelome. On će se vratiti u Italiju sa timom“, saopštio je Dukati.

U saopštenju italijanskog tima se navodi da Bastijanini ima prelom levog skočnog zgloba i leve šake i biće mu potrebna operacija.

Na trci za Veliku nagradu Katalonije dogodila su se dva incidenta na startu trke. Bastijanini je udario Žoana Zarka, a zatim su na njih naleteli Aleks Mareks, Fabio Di Đanantonio i Marko Beceki.

Samo nekoliko sekundi posle druge krivine na stazi u Barseloni Banjaja je izgubio kontrolu, preleteo preko motocikla i pao na stazu, a zatim je preko njegovih nogu prešao Bred Binder iz ekipe KTM.

Trka je bila prekinuta na 20 minuta, a Banjaja i Bastijanini su prebačeni u bolnicu. Pobedu na VN Katalonije ostvario je Aprilije Aleš Espargaro. Banjaja je zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 260 bodova.

Frančesko se u nedelju uveče oglasio na društvenim mrežama svestan koliko je imao sreće, pa je napisao da sada samo može da kaže „hvala“.

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće vožena 10. septembra za Veliku nagradu San Marina.

BONUS VIDEO: Vanja Marinković se moli za Bogdanov dobar šut, spomenuo i poraz od Italije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar