Promo: Rvački klub Radnički

Rvači Radničkog su kroz bogatu istoriju doneli 11 medalja našoj zemlji sa velikih takmičenja

Prigodna svečanost povodom jednog veka od osnivanja beogradskog rvačkog kolektiva biće održana u utorak u hotelu „Moskva“ sa početkom u 18 časova, a tom prilikom biće nagrađeni svi oni koji su zaslužni za ono što je Radnički bio i ostao svih ovih 100 godina – veliki rasadnik rvačkih talenata.

„Kroz rvački klub Radnički je za sve ove godine prošla plejada učesnika, svetskih i evropskih prvenstava i olimpijskih igara. Rvači Radničkog su kroz bogatu istoriju doneli 11 medalja našoj zemlji sa velikih takmičenja, a 1973. godine klub je bio i šampion države. Takođe, Radnički je u čitavom regionu bio prepoznatljiv kao klub sa najboljom školom rvanja. Ipak, ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da se u Radničkom osim rezultata na strunjači vodilo računa i o obrazovanju, vaspitanju, međuljudskim odnosima… Rvački klub Radnički je u neku ruku bio ogledalo prepoznatljivog duha Crvenog krsta i stecište lokal patriota. Naši rvači imali su nadimak romantiačri, jer su gajili duh starog Beograda, a to se održalo i danas“, kaže sportski direktor RK Radnički, Mladen Kecman.

PROČITAJTE JOŠ

Po rečima prvog operativca RK Radnički, ukupno će biti 25 laureata.

„Među dobitnicima priznanja biće Momir Kecman, Prvoslav Ilić, Goran Kasum, Branko Kovačević i Dušan Stokić, koji su osvajali odličja na velikim takmičenjima, kao i legendarni trener Miroslav Čitaković. Specijalne nagrade dodelićemo predsedniku Svetske rvačke federacije Nenadu Lalović, koji će biti naš specijalni gost, kao i Željku Trajkoviću, doskorašnjem prvom čoveku Rvačkog saveza Srbije, sada pomoćniku ministra sporta kao i našem zlatnom olimpijcu Davoru Štefaneku, predsedniku Sportskog saveza Srbije koji nam pružaju veliku podršku“.

O planovima za budućnost Kecman je rekao da je najvažniji projekat nova sala koja je u izgradnji.

„To će nam u velikoj meri pomoći da nastavimo kvalitetno da radimo sa decom, brusimo rvačke talente, ali i od njih poravimo dobre ljude. Veliki doprinos u toj našoj specifičnoj metodici rada pružaju treneri Stanko Bogdan i Dragan Dešić, ako i dugogodišnji predsednik kluba Dragan Šebulov. Nadamo se da će narednih 100 godina biti još uspešnije, jer će to posredno doprineti i uspesima srpskog rvanja“, zaključio je Kecman.

BONUS VIDEO Mića Berić: Uvek bih voleo da vidim Dobrića i Davidovca u Partizanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar