Foto: EPA/TAMAS KOVACS

Sandro Sukno, nekadašnji hrvatski vaterpolista postao je i zvanično trener Primorca iz Kotora.

Sukno je po završetku igračke karijere bio pomoćnik selektora reprezentacije Hrvatske Ivice Tucka. U toj ulozi je odradio dva velika takmičenja, prošlogodišnje Svetsko prvenstvo i Evropsko prvenstvo u Budimpešti početkom 2020. godine.

#related-news_0

Angažman u Primorcu biće njegov prvi samostalni posao, prenosi Hina.

Bivši najbolji igrač sveta, od ranije je bio prvi kandidat za trenera Primorca, a posao je završen nakon što je bivši kapiten crnogorske reprezentacije Mlađan Janović postao predsednik kluba, a njegov saigrač iz nacionalnog tima Antonio Petrović sportski direktor.

„Predvođeni Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju, jer Primorac zaslužuje da se vrati na stare staze, kada je pre desetak godina bio i prvak Evrope. Mislim da su igrači jako talentovani, ali nažalost nisu imali uslove za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bismo mogli da organizujemo celu strukturu kluba i krenuti s ozbiljnim radom“, rekao je Sukno.

Čelnici kluba su, kako je rekao Janović, procenili da je Sukno pravi izbor, pre svega jer veruju da će uz ozbiljan i predan rad, dodatni stimulans mladoj ekipi biti i to što za trenera imaju vaterpolo legendu kakav je Sukno.

„Ovim potezom takođe pokazujemo i da smo odlučni u nameri da Primorac vratimo na staze uspeha. Svesni smo da nam predstoji dug put, ali i uvereni da upornim radom i ovakvim vaterpolo imenima možemo uspeti“, rekao je Janović.

Sandro Sukno (30) je u karijeri, koju je prekinuo prošle godine zbog zdravstvenih problema, igrao za Jug, Primorje i Pro Reko. Najbolji igrač sveta je bio 2017, a sa hrvatskom reprezentacijom je osvojio 10 medalja sa velikih takmičenja, uključujući i olimpijsko zlato 2012. i srebro iz Rija 2016. godine.

Primorac iz Kotora, koji je osnovan 1922. godine, najveći uspeh u istoriji ostvario je 2009. godine kad je u Rijeci postao prvak Evrope pobedivši Pro Reko u finalu nakon produžetaka sa 8:7.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar