Vico
Nemanja Vico, Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD sa 14:12 u trećem kolu grupne faze Svetskog prvenstva i tako obezbedila plasman na Olimpijske igre.

Svoje utiske o utakmici izneli su Nikola Lukić i Nemanja Vico.

„Čestitam momcima na pobedi i direktnom plasmanu u četvrtfinale. Jako teška utakmica. Bili smo tromi, spori u početku, baš smo teško igrali. ‘Brutaliti’ Amerikanaca nas je vratio u igru, mirne glave smo iskoristili sve šanse i obezbedili prednost za pobedu. Sada nam ostaje priprema za četvrtfinale. Jedan cilj smo ostvarili plasmanom u Pariz, a sada želimo da budemo kvalitetni do kraja“, istakao je Lukić.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemanja Vico rekao je da je znao da će protiv Amerikanaca biti velika borba.

„Znali smo da nas čeka izuzetno težak protivnik. Bila je to poslednja utakmica u grupi, prava provera za ono što nam sledi. Dali smo sve od sebe, ispoštovali dogovor i zasluženo pobedili. Sada imamo tri dana pauze da se pripremimo za uvek važno četvrtfinale. Nadam se da ćemo i dalje biti u ovom ritmu i da ćemo nastaviti sa pobedama“, poručio je Vico.

U četvrtfinale iz grupa su direktno prošli još i Španija, Grčka i Mađarska, dok će u osmini finala biti Hrvatska, Australija, Francuska, Brazil ili Kina, Crna Gora, SAD, Italija i Rumunija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar