Foto: Vaterpolo savez Srbije/Ivica Veselinov

Nova pobeda naših vaterpolista

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je ekipu Crne Gore u meču za peto mesto na finalnom turniru Svetske lige rezultatom 8:6 (2:0, 1:2, 2:1, 3:3).

PROČITAJTE JOŠ

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Đorđe Vučinić sa tri gola, Ognjen Stojanović je postigao dva, Vuk Milojević, Nikola Lukić i Vasilije Martinović po jedan. Najbolji u ekipi Crne Gore bio je Dušan Matković tri pogotka, a Vladan Spaić, Kanstanin Averka i Stefan Vidović dodali su po jedan.

Reprezentacija Srbije je otvorila utakmicu sjajno, a naši vaterpolisti su igrali odličnu odbranu od samog starta meča.

Vuk Milojević i Nikola Lukić su bili precizni u prvoj četvrtini za „delfine“, dok Crna Gora nije uspela da pronađe put do mreže Srbije.

Dušan Matković je iskoristio igrača više i postigao je prvi gol za Crnogorce, a Mladen Spajić je poravnao rezultat na 2:2. Đorđe Vučinić je postigao 11. pogodak na završnom turniru Svetske lige i doneo je prednost Srbiji na poluvremenu.

Napad Crne Gore je ponovo stao i u trećoj deonici su postigli samo jedan pogodak, dok su „delfini“ bili precizni dva puta.

Najefikasnija četvrtina bila je poslednja, a ponovo su vaterpolisti Srbije uspeli da se upišu u strelce više puta od protivnika.

Nedavno naturalizovani beloruski vaterpolista Konstantin Averka postigao je gol za 7:5, a Marko Radulović je povećao rezultat na 8:5. Konačan ishod meča je postavio Crnogorac Stefan Vidović – 8:6.

U finalu završnog turnira Svetske lige igraće reprezentaije Italije i SAD-a, dok će se za treće mesto boriti Francuska i Španija.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar