Dejan Savić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Selektor morao da donese teške odluke.

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, odredio je igrače koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu, koje će od 29. avgusta do 10. septembra biti održano u Splitu.

PROČITAJTE JOŠ

Savić će u Hrvatsku povesti 15 igrača, a to su: Dimitrije Rističević, Dušan Mandić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Ðorđe Vučinić, Nemanja Vico, Strahinja Rašović, Petar Velkić, Luka Pljevančić, Marko Radulović, Ognjen Stojanović, Viktor Rašović, Lazar Dobožanov, Stefan Branković i Vasilije Martinović, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Selektor „delfina“ neće moći da računa na Nikolu Jakšića (mišić na ruci) i Ðorđa Lazića (leđa) zbog povreda, a Srbija će u Splitu nastupiti samo sa trojicom zlatnih olimpijaca – Mandićem, Ranđelovićem i Strahinjom Rašovićem.

Prvi put će na zvaničnim takmičenjima igrati (izuzev Svetske lige) igrati Vučinić, Velkić, Pljevančić, Branković i Martinović, dok će debi na EP imati još Rističević, S. Rašović, Drašović, Radulović, Stojanović i Dobožanov.

Prvi rival Srbije u D grupi u Spaladijum areni biće Izrael 29. avgusta (12.00), potom sledi vaterpolo klasik protiv Mađarske 31. avgusta (19.00), dok će protivnik u poslednjem kolu grupne faze 2. septembra (12.00) biti Slovenija.

Pobednici četiri grupe obezbediće direktran plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva. Drugoplasirani i trećeplasirani timovi igraće u osmini finala.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić – od slavnog golgetera do bahatog funkcionera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar