Foto: Fk Radnički Kragujevac

Sjajna utakmica u Beogradu.

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca su u derbi meču petog kola Superlige Srbije podelili bodove, pošto se meč završio rezultatom 9:9 (1:2, 2:3, 3:2, 2:1).

PROČITAJTE JOŠ

Gosti su u većem delu meča vodili, imali i tri gola prednosti, ali su u finišu umalo izbegli i poraz. Trener Radničkog Uroš Stevanović u ovom meču nije mogao da računa na jednog od najiskusnijih igrača, Miloša Ćuka, koji je izostao iz zdravstvenih razloga.

U prvoj četvrtini su gosti dva puta dolazili do prednosti, golovima Ukropine (2:1), da bi već na startu druge četvrtine imali prednost od dva gola.

Zvezda je izjednačila preko Banićevića i Radovića (3:3), ali je Radnički do poluvremena smanjio na dva gola razlike, zahvaljujući Lukiću i Vrliću – 5:3.

Foto: VK Radnički

Na samom startu drugog dela susreta Stanojević je pogodio za najveću prednost (6:3), ali je tu Radnički stao i dozvolio crveno-belima da izjednače, pola minuta pre ulaska u poslednju deonicu (6:6).

Za razliku od protivnika, Zvezda je koristila napade sa igračem više i posle tri uzastopna gola, preokrenula na 9:8, dva i po minuta pre kraja.

Izjednačio je Vico (9:9), minut i 46 sekundi pre kraja, posle čega rivali nisu iskoristili po dva napada, pa je nerešen rezultat ostao na snazi.

Najefikasniji akter susreta bio je vaterpolista Zvezde, Marko Radović, sa tri gola, dok su u Radničkom prednjačili Nemanja Vico, Aleksa Ukropina i Nikola Lukić sa po dva.

BONUS VIDEO Golčina Jakšića, Zalankija i promašaj Mandića za titulu prvaka Evrope

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar