Miloš Ćuk je najveće pojačanje Novog Beograda koji pravi vaterpolo drim tim
Miloš Ćuk; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srpski vaterpolo je sport u kojem primat nemaju Crvena zvezda i Partizan, a tri kluba bi ravnopravno mogla da se bore za titulu, jer Novi Beograd pravi drim tim.

Imena koja se dovode u vezu sa povratkom u srpsku prestonicu su igrači reprezentativnog kalibra, rođeni šampioni. Zlatni „delfini“ koji znaju kako se osvajaju trofeji i u klupskoj i u kapici nacionalnog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Novi Beograd, na čijoj klupi sedi legendarni Vladimir Vujasinović, pravi vrlo moćnu ekipu za predstojeću sezonu. Pored tima iz glavnog grada, najviše ambicije svakako imaju i Šabac, osvajač duple krune 2019. godine, i Radnički iz Kragujevca, koji je u prekinutoj sezoni osvojio Kup Srbije.

U Novi Beograd poslednji stiže Miloš Ćuk, godinama neizostavni član reprezentacije, a šuška se da bi za njim vrlo lako mogao da „dopliva“ i Milan Aleksić.

Sa dvojicom fenomenalnih igrača, jasno je da bi Vujasonovićeva ekipa pretendovala na oba domaća trofeja, verovatno sa evropskim ambicijama u najbližoj budućnosti.

Poznato je da su srpski asovi sezonama unazad, najpre zbog loše finansijske situacije u našem klupskom vaterpolu, sreću tražili u komšiluku. Ćuk je stigao u Novi Beograd iz Hrvatske, u kojoj je igrao za zagrebačku Mladost, dok je Aleksić bio u Mađarskoj.

Šapić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zato se postavlja pitanje odakle sada sredstva da najbolji srpski vaterpolisti igraju za domaće klubove? Jasno je da se nešto „valja“ na Novom Beogradu, za čijeg se osnivača od 2015. godine navodi Aleksandar Šapić, nekada proslavljeni golgeter, sada političar koji bi mogao da bude deo nove Vlade.

Na zvaničnom klupskom sajtu ne navode se funkcioneri i struktura rukovodećih mesta, ali je očito da bivši vaterpolo as kao alfa i omega može da stvori tim snova.

A, što se tiče glavnih aktera u vodi, Ćuk će u decembru proslaviti 30. rođendan i pre povratka je sa ekipom Mladosti osvojio dve Regionalne lige, gde je oba puta bio MVP. Ima i trofej Kupa Hrvatske.

Milan Aleksić; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Potencijalni dolazak Milana Aleksića zaista bi pretvorio Novi Beograd u drim tim, sa dva reprezentativca svetske klase.

Ujedno, među stativama je ostao Dimitrije Rističević, ugovor je produžio Petar Tomić, dok su takođe stigli i Vojislav Čupić, Draško Gogov, i Marko Avramović, član Zvezdine zlatne generacije koja je osvojila titulu prvaka Evrope.

Tako bi potencijalno prvenstvo Srbije moglo da bude najkvalitetnije u poslednjih nekoliko godina… Šabac kao vlasnik duple krune iz 2019. i dalje ima šampionske ambicije, o čemu je, između ostalog, za Nova.rs govorio Anto Vasović, sportski direktor ambicioznog kluba sa Save.

PROČITAJTE JOŠ

Dobro je da bude više klubova rame uz rame, jer se iz konkurencije rađa kvalitet. Ranije je bilo da prvak bude za 10 golova bolji od drugoplasiranog, što nije dobro. Imaćemo daleko neizvesniju ligu ako i Novi Beograd dovede sva pojačanja, priča se da im stiže Ćuk (u međuvremenu ozvaničen transfer, prim.aut), u Kragujevac je došao Rašović, kod nas Ognjen Stojanović i Šabac svake godine daje doprinos. Crvena zvezda isto ima dobre uslove, pojačala se Gavrilom Subotićem, i tu se traže kandidati za trofeje. Nažalost, Partizan ne može da se svrsta u taj krug“, rekao nam je legendarni Vasović.

I Kragujevčani bi da vrate vaterpolo sjaj, zbog čega je stigao reprezentativac Strahinja Rašović, uz Miloša Miličića, Marka Radulovića. Vernost je produžio i Nikola Lukić, najbolji strelac prošle sezone sa 54 gola na 23 utakmice.

„Radnički je zdrav klub, ima svetlu budunost i nadam se da ću još dugo biti ovde. Sve funkcioniše na najbolji mogući način. Došao sam u Radnički kako bih napredovao kroz rad sa Urošem Stevanovićem, koji je odličan trener, i ispostavilo se da nisam pogrešio. Odigrao sam jednu od najboljih sezona u karijeri i mislim da ću i dalje napredovati“, rekao je Lukić a prenosi „Sportski žurnal“.

Dakle, srpski klubovi se spremaju za međusobnu borbu i domaći tron, jer je izvesno da Regionalne lige u postojećem formatu neće biti zbog pandemije koronavirusa i problema sa putovanjima.

Zvezda i Partizan daleko su od te borbe, a Novi Beograd, Šabac i Radnički iz Kragujevca menjaju srpsku klupsku vaterpolo scenu iz korena.

PROČITAJTE JOŠ Bič vaterpolo – budućnost vodenih sportova i šansa Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare