Foto: Milenkovic/Starsport.rs

Liga šampiona startuje u sredu.

U Beogradu će se od održati pravi spektakl za sve ljubitelje vaterpola. Prestonica Srbije, po treći put uzastopno će bit domaćin Fajnal-ejta vaterpolo Lige šampiona.

Pročitajte još

Na bazenu „11. april“, snage će odmeriti u ovom trenutku najkvalitetniji timovi Evrope. Srpski predstavnik i aktuelni vicešampion Evrope, Novi Beograd, jedan je od glavnih favorita, ali pita se i Pro Reko, desetostruki i aktuelni šampion Evrope. Tu su i Barseloneta, Olimpijakos, za koji nastupa slavni srpski vaterpolista Filip Filipović, mađarski Ferencvaroš, dubrogački Jug, kao i grčki Vuljagmeni i Breša.

Novi Beograd, u sredu od 17 igraće sa Olimpijakosom u četvrtfinalu. Istog dana na programu su i ostali mečevi ove runde. U polufinalu, ovu ekipu čekaju ili Barselona ili Jug.

„Teško je govoriti o favoritima i prognozirati konačan ishod u ovako jakoj konkurenciji. Ima mnogo dobrih ekipa i duboko sam uveren u to da će utakmice biti kvalitetne“, rekao je Živko Gocić, trener Novog Beograda pred početak turnira.

Izrazio je želju da veliki broj navijača dođe kako bi bodrio srpsku ekipu.

„Pozivam publiku da dođe na bazen „11. april“ i da uživa vrhunskoj predstavi. Igramo kod kuće i svesni smo da imamo velike mogućnosti. Ali, ovde je osam sjajnih timova i svako ima šansu da osvoji trofej. Najvažnije je da smo se dobro pripremili za prvi meč protiv Olimpijakosa“, istakao je Gocić.

Foto: Milenkovic/Starsport.rs

Kapiten Novobeograđana Angelos Vlahopulos istakao je da je ekipa spremna.

„Prošla godina je prošlo vreme. Ponovo smo na završnom turnirui moramo da pokažemo dobar nivo igre. Spremili smo se da pobedimo tri utakmice i osvojimo trofej“.

Igor Milanović, čelnik uprave Olimpijakosa, istakao je da je njegova ekipa ispunila primarni cilj.

„Ne osećam nikakv pritisak od menadžmenta da nešto moramo. Lično, veći pritisak sam imao protiv Vuljagmenija u nacionalnom prvenstvu, jer za Olimpijakos je osvanje Kupa i nacionalnog prvenstva bio impetrativ. Ovde smo došli bez prvog centra. Tokom sezone imali smo dobre utakmice, ali i loše momente. Daćemo sve od sebe, a maksimalno smo fokusirani na prvi meč sa Novim Beogradom. Nadam se da možemo da odigramo dobru utakmicu i snažno verujem u srčanost mojih igrača. Što je bilo pod moranje i imperativ smo ostvatili. To neće umanjiti naše ambicije, imamo tim koji može da dobije svakoga. Odlučivaće zadnji minuti, nijanse, gledao sam i vremensku prognozu… Možda će biti i nekih improvizacija jer kad se u Beogradu spusti kiša zna da bude neugodno“, našalio se Milanović.

Za najvažniji trofej u sezoni boriti i grčki Vuljagmeni predvođen srpskim trenerom Vladimirom Vujasinovićem.

„Sjano putovanje za nas, od kvalifikacija. Veoma smo zadovoljni, veliko je iskustvo za sve nas u klubu. Ovaj turnir je veoma težak za naš tim, fokusirani smo da damo sve od sebe protiv Breše“ rekao je Vujasinović.

Breša je stigla sa velikim ambicijama u Beograd.

Foto: Milenkovic/Starsport.rs

„Poslednje dve godine smo gubili u polufinalima, u poslednjim sekundama. Naš san je da ove godine stignemo do finala. Ponosni smo na našu sezonu, ali sutra će biti potpuno drugačije, na jednu utakmicu sve može da se desi“, kazao je trener italijanskog tima Žolt Varga.

Trener aktuelnog šampiona, Pro Reka, Sandro Sukno, je istakao da je ekipa u srpsku prestonicu stigla bez pritiska.

„Teško je pričati šta znači biti favorit. Igraju 13 protiv 13 igrača, dva trenera, svi imaju podjednake šanse. Ko se bolje snađe na kraju će odlučiti. Mislim da će biti nemoguće bilo šta da se odluči u u prvom poluvremenu, jer nije tolika razlika među ekipama. Koncentrisani smo na prvu utakmicu protiv oldične ekipe Ferencavaroša i odličnih igrača. Kup je sistem, maksimalna je koncentracija na prvu utakmicu“.

Barseloneta će se za mesto u polufinalu boriti protiv dubrovačkog Juga, i biće to prilika za trenera Elvisa Fatovića da se sretne sa klubom u kojem je proveo uspešan deo karijere.

„Poznat mi je osećaj igranja protiv predstavnika iz moje zemlje, dok sam bio selektor Australije igrao sam protiv Hrvatske. Igrali smo prošle godine ovde, mnogo je timova koji su sposobni da osvoje trofej. Fokusirani smo na Jug, nema nepoznanica između nas, trenirali smo zajedno prethodnih meseci, tako da znamo sve o njima“, kazao je Fatović.

Sasvim sigurno, očekuju nas sjajni mečevi.

Sreda

ČETVRTFINALE

15.30: Barseloneta – Jug Dubrovnik

17.00: Novi Beograd – Olimpijakos

18.30: Breša – Vuljagmeni

20.00: Pro Reko – Ferencvaroš

Četvrtak

POLUFINALE

18.30: Barseloneta – Jug Dubrovnik / Novi Beograd – Olimpijakos

20.00: Breša – Vuljagmeni / Pro Reko – Ferencvaroš

Subota

MEČ ZA TREĆE MESTO

19.00: Poraženi polufinalisti

Nedelja

FINALE

21.00: Pobednici polufinala

BONUS VIDEO Vilagoš: Birala sam između rukometa i atletike, izabrala sam pravi put

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar