Belgija protiv Srbije; Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Belgiju rezultatom 3:0 i tako zadržala stopostotan učinak nakon tri meča grupe A Evropskog prvenstva za odbojkašice (25:21, 25:21, 25:21).

Nakon ubedljivih pobeda protiv Bosne i Hercegovine i Francuske na red je stigao prvi ozbiljan izazov, i reprezentativke Srbije su, skladno potrebi, podigle nivo igre.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka meča bilo je jasno da su Belgijanke znatno kvalitetnije od prethodna dva rivala Srbije, ali i da su izabranice Zorana Terzija ipak nivo iznad.

U prvom setu su Belgijanke uspevale da zadrže egal sve do 9:9, nakon čega je usledila serija od četiri vezana poena, pa su od tih 13:9 devojke u crvenoj opremi konstantno držale razliku na svojoj strani, stigle do 22:17 i potom rutinski rešile prvi deo igre u svoju korist.

U drugom su Belgijanke ponovo držale egal sve do 5:5, nakon čega su domaće igračice zaigrale znatno kvalitetnije, stigle do 11:8, razliku održavale sve do same završnice kada je Belgija uspela da priđe na 22:21, ali je to bilo sve, pošto je serijom od tri vezana poena Srbija stigla do 2:0.

U trećem setu pitanje pobednika je rešeno već na samom početku, pošto su aktuelne prvakinje Evrope i sveta povele 8:3 i tu razliku čuvale bez previše problema do samog kraja.

Briljirala je Tijana Bošković sa 27 poena, dok je Belgiju predvodila Brit Herbots sa 20.

Naredni meč Srbija igra protiv Azerbejdžana 24. avgusta od 20 časova, dok će duel koji će po svemu sudeći dati odgovor na pitanje ko će kao prvi iz grupe A u narednu rundu biti onaj poslednjeg kola protiv Rusije, 25. avgusta od 20 časova.

Srbija – Belgija 25:21, 25:21, 25:21

Dvorana: Štark arena; Sudije: Agnes Batkaj-Katona, Aleksandros Milonakis

Srbija: Bjelica, Blagojević, Bošković, Buša, Carić, Kocić, Lazović, Milenković, Mirković ,Ognjenović, Popović M, Popović S, Rašić, Veljković

Belgija: Demejer, Gilson, Gilijams, Herboc, Jansens, Lemens, Rampelbeg, Sobolska, Stragjer, van Avermat, Van de Vijver, Van de Viver, Van Gestel, Van Sas

Treći set

Standings provided by SofaScore LiveScore

25:21 Srbija 3/3

I treći set Srbija je dobila 25:21, stigla do treće uzastopne pobede i juriša ka prvom mestu u grupi.

16:12 Belgijanke prete, Srbija odbija napade i ide ka pobedi

Uspele su da priđu na tri poena minusa, ali je Buša sjajnim potezom vratila osetnu razliku na stranu Srbije, pa na polovini trećeg seta devojke u crvenoj opremi imaju 16:12.

8:3 Srbija u naletu

Nakon dva seta neizvesnosti reprezentativke Srbije su rešile da ne dopuste bilo kakvo iznenađenje, pa su već na samom početku napravili osetnu razliku, poveli 8:3, potom i 9:4, dok Belgijanke ne uspevaju da pronađu način kako da se vrate u meč.

3:1 Prelep poen Tijane Bošković

Na samom početku trećeg dela igre viđen je prelep detalj, kada je Tijana Bošković poslala pravu „bombu“ ka polju Belgijanki. Usledila je još po razmena poena, pa Srbija ima 3:1.

Drugi set

25:21 Srbija stigla i do drugog seta

Belgijanke su uspele u jednom trenutku ozbiljno da priprete, priđu na poen minusa (22:21), ali je potom usledila serija od tri vezana poena kojom je selekcija Zorana Terzića stigla i do drugog seta.

11:8 Serija Srbije

Nije potrebno mnogo reprezentativkama Srbije da se razigraju, pa su serijom od tri vezana poena uspele da se ponovo odlepe i održavaju razliku.

5:5 Belgija pokazuje „zube“

Drže se Belgijanke, kvalitetna su i borbena ekipa, što pokazuje i rezultat sredinom drugog seta, 5:5

Prvi set

25:21 Srbija ima 1:0 u setovima

Borile su se Belgijanke ali nisu mogle da ugroze vođstvo Srbije koja je stigla do 25:21 i prednosti u setovima. U dosadašnjem toku turnira, reprezentativke Srbije nisu rivalima dopustile da im oduzme niti jedan set.

22:17 Raste prednost Srbije

Nakon tajm-auta tokom kog je Terzić imao par zamerki reprezentativke Srbije su uspele da uhvate ritam i povećaju razliku na 21:15. Usledila je mini-serija od dva vezana poena, ali i servis greška Belgije, 22:17.

17:14 Osvajanje prvog seta sve bliže

Žilave su Belgijanke, ne dopuštaju tako lako Srbiji da „prelomi“ prvi deo igre, ali izabranice Zorana Terzića uspevaju da kontrolišu dešavanja na parketu, pa poen po poen polako grade put ka osvajanju prvog seta.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

13:9 Odlepila se Srbija

Nakon početnog egala Srbija je uspela da veže nekoliko odličnih odbrana uz još bolji napad, pa je na semaforu nakon smeča Boškovićeve stajalo 13:9.

6:6 Srbija preuzela vođstvo, neverovatan poen pripao Belgijankama

Nakon sjajnog smeča Boškovićeve Srbija je povela 6:5, nakon čega je usledio jedan od najlepših poena na turniru tokom kog je viđena savršena odbrana na obe strane, a poen je na kraju pripao Belgiji nakon što je lopta od srpskog bloka otišla u aut.

3:3 Belgija nešto bolje ušla u meč, Srbija uzvratila

Povele su 3:1, ali je Tijana Bošković strašnim smečom smanjila na 3:2, a potom su lako stigle i do poravnanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare