Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Rukometašice Srbije izgubile su od reprezentacije Mađarske rezultatom 26:38 (11:20), u 2. kolu C grupe na Evropskom prvenstvu.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića sjajno su započele EP i senzacionalnom pobedom nad Holandijom poslale su jasnu poruku da nikad ne odustaju.

Nisu odustajale ni protiv Mađarica, samo su ostale bez snage i koncentracije, i ništa im nije polazilo za rukom.

PROČITAJTE JOŠ

Nisu mogle ni da slave trijumf nad svetskim prvakinjama, ni da se odmore, jer su u razmaku manjem od 24 sata odigrale dve utakmice na šampionatu u danskom Koldingu.

I nisu mogle adekvatno da se nadmeću sa Mađaricama, koje su posle poraza od Hrvatske morale da pobede kako bi ostale u igri, pa će poslednje kolo odlučivati sve.

Srbija će igrati sa Hrvatskom u utorak (18.15) za prolaz u narednu fazu, a Mađarska protiv Holandije i takođe će morati da pobedi. Tri reprezentacije iz svake grupe proći će dalje, samo je pitanje sa koliko bodova.

Od samog početka bilo je jasno da Obradovićeve izabranice nemaju dovoljno snage, da se nisu ni psihički ni fizički dovoljno oporavile za novu pobedu, dok je rivalkama sve polazilo za rukom. Mađarice su protiv Hrvatske ukupno postigle 22 gola, a sada 20 već do poluvremena. Držale su se naše devojke do 5:5, ali su protivnice brzo otišle na 6:10 sredinom prvog dela i najavile epilog.

“Jedna igračica nas dobija (Šacik, prim.aut), ne možemo da je zaustavimo, ni bloka, ni ništa. Opet zicere promašujemo, opet da im damo fore, pa da jurimo. Nema od toga ništa”, jasan je bio Obradović prilikom jednog tajm-auta.

I nisu mogle do epskog preokreta kao protiv Holandije… Rukometašice Mađarske povećavale su prednost, početkom drugog poluvremena stekle i dvocifrenu razliku koju su sigurno čuvale do samog kraja.

Srbija – Mađarska 26:38 (11:20)

Hala: Sidbank arena – Kolding. Gledalaca: 200. Sudije: Šarlot Bonaventura i Džuli Bonaventura (Francuska).

Srbija: Risović 7 odbrana, Tomašević 4 odbrane, Radosavljević 5, Krpež-Šlezak 1, Milojević 1, Trifunović 4, Lavko 4, J. Agbaba 2, Nikolić 3, Janjušević, Pop-Lazić 4, Radojević, Jovović 1, Stoiljković, Liščević 1.

Mađarska: Šikora 2 odbrane, Biro 14 odbrana (1 gol), Šacik 10, Tovizi, Šacl 5, Kovašic 4, marton, Lakatoš 1, Šekeres, Klujber 3, Kašcor 2, Hafra 4, Faluvegi 2, Lukaš 6, Helembaj, Tomori.

Grupa C, 2. kolo

Srbija – Mađarska 26:38 (11:20)

Hrvatska – Holandija 18.15

1. kolo:

Holandija – Srbija 25:29

Mađarska – Hrvatska 22:24

Meč između rukometašica Srbije i Mađarske mogli ste da pratite u blogu uživo na Nova.rs.

KRAJ Srbija – Mađarska 26:38 (11:20)

Ubedljiv poraz rukometašica Srbije… Toliko za ovaj blog uživo.

54′ Prvenac Jovović

Prvi šut i prvi gol talentovane Jovane Jovović na Evropskom prvenstvu, da bi potom mrežu zatresle Kristina Liščević i Jovana Milojević, koja takođe stiže do prvenca za 22:35.

50′ Srbija pred porazom

Jasno je da Srbija ne može da napravi epski preokret kao protiv Holandije… Čini se da je pitanje pobednika rešeno i samo se čeka konačan rezultat. Menjaju oba selektora, odmaraju glavne adute, a Hafra i Klujber pobrinule su se za čak 15 razlike – 19:34.

44′ Gol dala i golman Mađarske

Na svaki naš gol, Mađarice uzvrate sa dva i tako otprilike protiče drugo poluvreme, čak se i golman Blanka Biro upisala u strelce, jer je naša mreža bila nebranjena usled onih napada sa igračicom više u polju – 17:31.

EPA-EFE/BO AMSTRUP DENMARK

39′ Prvenac Jelene Agbabe

Velika prednost rukometašica Mađarske, pa iako ima još dosta da se igra, čini se da sigurnim koracima grabe ka pobedi, prvoj na ovom EP. Do tada, Jelena Agbaba postigla je prvenac na šampionatu, da smanji na 15:26. Pre toga je Jelena Lavko vezala dva pogotka.

33′ Mađarice imaju plus 11

Sandra Šacik stiže do sedmog pogotka, trenutno je najefikasnija na meču, a na drugoj strani golman Biro začarala je mrežu, odbranila je pokušaje i Pop-Lazić i Radojević – 11:22.

PRVO POLUVREME Srbija – Mađarska 11:20

Gol Jelene Lavko malo je primakao Srbiju, ali… Mađarice blistaju u napadu, opet su iskoristile to što su naše rukometašice napadale 7 na 6, pa je Hafra zatresla nebranjenu mrežu za 11:20, što je rezultat prilikom velikog odmora. Podsećanja radi, protiv Hrvatske su dale 22 gola za ceo meč, a sada 20 za poluvreme.

26′ Tri minuta bez gola

Od ta tri, Srbija je igrala dva sa igračicom manje, pa je dobro da razlika nije uvećana i ostaje 10:17. Odlično brani Jovana Risović!

23′ Velika razlika

Nedostaje koncentracije rukometašicama Srbije, odbrana ne funkcioniše, pa je rezultat 9:16 pred završnicu prvog poluvremena… Prvi put na ovom EP zaigrala je pivotmen Jovana Milojević.

Ljubomir Obradović; Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

19′ Mađarice odoše na plus pet

Nemamo rešenje za 30-godišnjeg beka Mađarske, Šacik, jer nam je šesti put zatresla mrežu iz osmog pokušaja – 8:13. To je i najveća razlika do sada…

16′ PROMAŠEN DRUGI SEDMERAC

Posle kapitena Krpež-Šlezak, koja je šutirala preko gola, sedmerac je promašila i Kristina Liščevića kojoj je penal odbranila golman Mađarske.

13′ Obradović ljut!

Morao je selektor Ljubomir Obradović da uzme tajm-aut pri rezultatu 6:10 i bio je vrlo nezadovoljan.

„Jedna igračica nas dobija (Šacik, prim.aut), ne možemo da je zaustavimo, ni bloka, ni ništa… Opet zicere promašujemo, opet da im damo fore, pa da jurimo. Nema od toga ništa“, jasan je bio Obradović.

Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

9′ IZJEDNAČENJE SRBIJE

Dve dobre odbrane i dve dobre kontre za izjednačenje koje su donele Jelena Trifunović i Sanja Radosavljević za 5:5.

7′ Mađarice raspucane

Sandra Šacik nam za sada najviše problema zadaje, i treći put je zatresla mrežu, ali je uzvratila Sanja Radosavljević sa levog krila da smanji na 3:5.

4′ Gol preko celog terena

Rizik kada se igra u napadu bez golmana, odnosno sedam na šest što je odlično funkcionisalo protiv Holanđanki, sada je kažnjeno, dok je Šacik kroz sredinu iskoristila igračicu više za 1:3.

2′ Igrač manje

Prvo isključenje, Jelena Trifunović ide dva minuta na klupu zbog udarca u lice – 1:1.

Foto: Printskrin RTS

1′ POČELA JE UTAKMICA

Prvi napad imaju Mađarice koje igraju u zelenim dresovima, a Slađana Pop-Lazić sjajnim lobom donela je vođstvo Srbiji 1:0.

15.45 REZULTATI I SATNICA

Grupa C, 2. kolo

Srbija – Mađarska 16

Hrvatska – Holandija 18.15

1. kolo:

Holandija – Srbija 25:29

Mađarska – Hrvatska 22:24

15.40 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo pratiti meč između rukometašica Srbije i Mađarske, u 2. kolu C grupe na Evropskom prvenstvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram