Foto: Starsport

Rukometaši Srbije savladali su reprezentaciju Grčke rezultatom 31:21 u meču 3. kola Grupe 1 kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranici Tonija Đerone u odličnom raspoloženju dočekali su ovaj meč, nakon pobede nad Francuskom u Zrenjaninu 27:24, a potom i remija u Francuskoj 26:26, čime su pokazali da je španski selektor uspeo ono što je do skoro bilo nezamislivo – od reprezentativne selekcije je stvorio tim.

Jedina nedoumica pred ovaj meč bila je da li će energiju sa utakmica protiv „galskih petlova“ preneti na meč protiv osetno slabije Grčke.

Odlično je Srbija ušla u meč, preko Kukića i Marsenića stigla do 2:0, ali je Grčka uspela da se vrati i zahvaljujući Milonasu poravna na 2:2.

Grčka je isključenjem Marsenića stigla do igrača više, a potom i novog izjednačenja preko Pasijasa, pošto je prethodno Kukić vratio vođstvo našoj selekciji.

Ponovo je Srbija povela, ovog puta 4:3 golom Radivojevića, a Milosavljev odbranio sedmerac.

Foto: Starsport

Nakon što je Cilis skrivio prekršaj za penal, u osmom minutu meča Radivojević je postigao svoj drugi gol, a izabranici Tonija Đerone povećali prednost na 5:3.

Igra se sjajan rukomet u Zrenjaninu, ređaju se golovi, dominira Milonas u dresu Grčke, do sada je postigao tri gola, dok sa druge strane Radivojević prednjači, a Srbija nakon 12 minuta igre ima prednost 8:5 nakon sjajnog gola Šotića.

Drugim golom Maliosa na meču Grčka je uspela da smanji na dva gola minusa, ali je Orbović sprečio bilo kakav nalet rivala i sa šest metara pogodio gol. Potom je Malios pogodio stativu, nadovezala se greška u napadu izabranika Tonija Đerone, a preko Pasijasa Grci su prišli na 9:7.

Foto: Starsport

Kao što smo napisali, igra se veoma dinamično, pa je gotovo momentalno Đorđić uzvratio, 10:7 za Srbiju.

Ciras je sa linije za sedam metara smanjio prednost Srbije ponovo na dva gola (10:8), ali je ponovo razlika otišla na tri gola nakon sjajne lopte koju je na liniji za šest metara dobio pivotmen Popović, a potom bez većih poteškoća zatresao mrežu Grčke, 11:8.

Naša selekcija je stigla do četiri gola prednosti nakon odlične odbrane, a potom i kontre koju je Radivojević pretvorio u 12:8. Nisu Grci uspeli da iskoriste ni sledeći napad, pogrešili su i igrači Srbije, ali je Milosavljev zaustavio šut Cilisa, pa je na isteku 19. minuta Kukić prelepim golom, takozvanom „kokicom“, povećao na 13:8.

Usledila je kriza u igri Srbije, dok su Grci nakon tajm-auta uzvratili serijom 3-1, pa je u završnici prvog poluvremena rezultat bio 14:11, kada je Milosavljev napravio špagu i sprečio Kalomirosa da dodatno približi Grčku.

Nakon pogotka Sretenovića za 15:11, Kolaković je uspeo sjajno da preseče pas rivala, ali je Sretenović previše ležerno ušao u završnicu kontre, i ostalo je 15:11.

Grci su preko Milonasa uspeli da ponovo priđu na tri gola minusa, pa su na poluvreme otišli sa podnošljivih 15:12.

Prvi napad u drugom delu imala je Srbija, Orbović je zamalo napravio grešku, ali je Marsenić u nastavku akcije povećao prednost na 16:12. Grci su se spetljali u narednoj akciji, da bi Orbović sjajnim golom iz mesta pogodio mrežu rivala, 17:12.

Nakon odlične intervencije Milosavljeva Vorkapić je iz kontre stigao do svog prvog gola. Spustio je „roletnu“ Milosavljev, Grčka za prvih pet minuta igre nije uspela da postigle gol u drugom delu, dok je Kukić četvrtim golom na meču povećao razliku na 19:12. Serija Srbije još traje, trenutno su izgrači Tonija Đerone na četiri vezana pogotka.

Selektor Grčke Arvanitis je zatražio tajm-aut, a Grci uspeli da dođu do gola preko Cirasa, ali je uzvratio Radivojević, 20:13.

Mogla je prednost da poraste nakon promašaja Maliosa, ali je Vorkapić bio neprecizan. Uvukao se neki strah u Grke, pa su šutevi bili sve neprecizniji, mašili su redom Arampacis, Cilis, Milonas, ali je sjajni šuter svojim šestim golom na meču primakao Grke na 20:14.

Foto: Srdjan Stevanovic

Uzvratila je Srbija sjajnom akcijom i pogotkom Marseniča, a potom je Šotić savršenom odbranom doneo našem timu šansu da dodatno poveća prednost.

Grci su po prvi put ostali sa igračem manje u 42. minutu, kada je Papadionisiju morao van terena zbog faula, ali Vorkapić nije iskoristio drugi šut zaredom.

Lep napad izveli su igrači Srbije, maltene su sakrili loptu, ona je stigla do Vorkapića, kom nije bilo teško da zatrese mrežu protivnika. Nakon nove odbrane Milosavljeva Kukić je sa linije šest metara pogodio gol za 23:15, a kapiten Srbije je odličnom intervencijom u odbrani obezbedio šansu da naša selekcija stigne do nove najveće prednosti. Nije bilo gola, ali jeste sedmerca i isključenja Pasijasa. Sedmerac je Radivojević pretvorio u 24:15.

foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsportphoto ©

Grčka je preko Arapakopulosa iskoristila pad koncentracije Srbije u odbrani za 24:16, Marsenić je postigao 25. gol za selekciju Srbije, a Arapakopulos je drugim uzastopnim golom smanjio razliku na 25:17.

Dodatno su prišli Grci nakon gola Cirasa sa linije za sedam metara, ali je Šotić savršenom realizacijom sa krila sprečio bilo kakvu dramu.

U narednom napadu Milosavljev je vezao dve odlične odbrane prvo Maliosu, potom i Arapakopulosu, a Vorkapić novim pogotkom vratio prednost na devet golova.

Vorkapić je na pet i po minuta pre kraja dobio isključenje, a Arapakopulos još jednom zatresao mrežu za 27:19.

Srbija je do 28. gola stigla preko Orbovića, koji je odličnom fintom izborio prostor i sa igračem manje zatresao mrežu, a nakon još jedne odlične odbrane, te sjajne asistencije Orbovića Radivojević osmim golom razliku povećao na deset golova, 29:19.

Grčka je preko Cirasa sa sedmerca mogla da smanji prednost „orlova“, ali je Cupara odlično zaustavio njegov šut, a Vorkapić nakon napada pogodio gol za 30:19.

Odmah potom Vorkapić je dobio drugo isključenje i završio meč uz četiri gola, ali je Srbija uspela da se odbrani a Šotić doneo +12, 31:19. Do kraja meča Dompris i Bukovinas su smanjili prednost Srbije na 10 golova.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine

Srbija – Grčka 31:21 (15:12, 16:9)

Dvorana: „Kristalna“, Zrenjanin

Sudije: Pirvu, Potirniče (Rumunija)

Srbija: Abutović, Đorđić 1, Radivojević 8, Marsenić 5, Pešić, Popović 1, Kukić 5, Cupara, Milosavljev, Šotić 3, Orbović 3, Sretenović 1, Obradović, Vorkapić 4, Kolaković, Dodić

Grčka: Malios 2, Kostakidis, Kotanidis, Ciras 3, Evangelidis, Papdionjsiju, Kandilas, Cilis 1, Pasijas 2, Arapakopulos 3, Dompris 2, Milonas 6, Bukovinas 1, Mičalidis, Arampacis 1, Kalomoiros

Foto: Sofascore/Printscreen


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar