Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix via AP

Debakl.

Reprezentacija Srbije poražena je od Japana u poslednjem meču 3. grupe druge faze Svetskog prvenstva za rukometašice rezultatom 22:20.

PROČITAJTE JOŠ...

Sam početak meča u potpunosti je pripao Japankama, koje su, nakon početnih 1:1, napravile seriju i stigle do 4:1, uprkos blistavoj partiji Marije Čolić na golu Srbije koja je zaređala nekoliko fantastičnih odbrana.

Na isteku osmog minuta Jovana Jovović je, nakon snažnog udarca u grudi, prvo ostala na nogama, ali se potom srušila na teren. Saigračice su pritrčale da joj daju vodu, nakon čega je ustala i uz pomoć igračica Srbije koje su bile u tom trenutku na terenu napustila je igralište, posle čega se više nije vraćala na teren.

Ipak, njen izlazak kao da je trgao izabranice Uroša Bregara, pa su od tog momenta zaigrale mnogo angažovanije i na krilima Sanje Radosavljević stigle do 6:6.

No, umesto da na tom talasu stignu i do preokreta, ponovo su stale, nastavile su sa očajnim napadima i greškama, pa je na semaforu nakon prvih 30 minuta stajalo 9:8 za Japan.

U drugom poluvremenu Srbija je dopustila Japankama da se odlepe na 12:9, potom su izabranice Uroša Bregara uspele da priđu na gol minusa, ali je usledila nova katastrofa, pošto je Sanja Radosavljević dobila crveni karton.

Od tog momenta Srbija u napadu maltene nije postojala, Srbija je retke obre trenutke u napadu „prosipala“ greškama u odbrani, pa su Japanke pitanje pobednika rešile serijom od tri gola za 20:16, pa je Srbija uspela samo da smanji na 22:20 pre kraja utakmice.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix via AP

Srbija je tako ostala bez boda u drugoj fazi i turnir završila pobedivši samo Čile, uz poraze od Danske, Rumunije, Poljske, Nemačke, i na kraju Japana.

Japan – Srbija 22:20 (9:8)

Dvorana: Herning (Danska); Sudije: Aleksej Kovalčjuk (Moldavija), Igor Kovalčjuk (Moldavija)

Japan: Kametani, Nagata 1, Sahara, Hatsumi 1, Kitahara, Hatori 4, Kasai 2, Baba, Nakajama 6, Rju, Akijama, Ajzava 4, Okada, Sasaki 3, Jošidome 1, Išikava

Srbija: Radosavljević 2, Veličković 3, Majkić, Vukajlović 6, Laništanin 5, Nuković, Janjušević 2, Jovović 1, Stamenić 1, Kubina, Lovrić, Bojičić, Radević, Lazić, Milojević, Čolić

Standings provided by Sofascore

Japan - Srbija 20:16 (9:8)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare