Foto: Printscreen Twitter / on this day in wwe

Alan Robert Rogovski, poznatiji kao Ole Anderson preminuo je u 82. godini, objavio je američki WWE.

Ole Anderson je bio rvačka legenda prošlog veka, a osamdesetih godina je zajedno sa Arnom Andersonom, Rikijem Flerom i Tulijem Blančardom formirao grupu „Četiri konjanika“.

#related-news_0

Bio je i deo grupe „Porodica Anderson“, a trenirao ga je čuveni trener Vern Gejn. Formirao je i „Minnesota Wrecking Crew“ šezdesetih godina prošlog veka i od tada je krenuo u vrtoglavi uspon.

Rvanjem je počeo da se bavi još 1958. godine kada je bio tinejdžer, služio je i u Nemačkoj kao američki vojnik, ali se daleko duže zadržao u sportu i šou biznisu.

I posle rvačke karijere bio je promoter, sudija i menadžer. Tokom karijere je dva puta bio šampion srednjeg zapada u teškoj kategoriji, osvajao je priznanja i na Floridi, u Džordžiji, a završio je i u Kući slavnih, u izboru Nacionalne rvačke asocijacije.

Anderson je imao sedmoro dece, a u trenutku smrti je bio u vezi sa Maršom Kejn sa kojom je proveo 22 godine.

On se sredinom devedesetih definitivno povukao iz sporta, a jedan od njegovih sinova Brajant Rogovski se takmičio u rvanju pod imenom Brajant Anderson.

Oleu je pre skoro 20 godina bila otkrivena multipla skleroza, koja mu je vremenom ograničavala kretanje i uzrokovala je gubitak pamćenja.

BONUS VIDEO: Preminuo MMA borac u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar