Foto: REUTERS/Oswaldo Rivas

Da Nikaragva stvarno nema nameru da se vodi (svim) preporukama Svetske zdravstvene organizacije, pokazao je bokserski događaj u Managvi, koji je promovisao i bivši svetski šampion Rosendo Alvarez.

Pre početka borbi, svaka osoba koja je ušla u Sportski centar „Aleksis Arguelo“ u Managvi nosila je masku na licu i morala je da dezinfikuje đonove na tepihu natpljenim hlorom, kao i ruke alkoholom.

Osobe kojima je izmereno iznad 37 stepeni Celzijusa nije dozvoljen ulaz.

Pored toga, posetioci su bili primorani da održavaju  distancu od najmanje jedan i po metar, čak i na sedištima, kako je najavio promoter večeri.

Foto: REUTERS/Oswaldo Rivas

Uprkos zdravstvenoj zaštiti, primetna je bila slaba posećenost dvorane kapaciteta 8.000 ljudi, koja nije mogla da se vidi na TV prenosu, jer nije prikazivan prazan prostor.

Naviknuti na borbu u malim halama, bokseri su pokazali više duha nego tehnike.

„Ovi momci su svesni odgovornosti, mi smo svetlost sveta”, reka Alvarez, je bivši svetski lampion u minimum i lakoj muva kategoriji u WBA verziji koji je svaki dobar potez rivala u ringu ispratio aplauzima.

Ovaj događaj ipak je izazvao je osudu na društvenim mrežama. Veliki broj ljudi smatrao je da nije bila u pitanju promocija boksa, već režima predsednika Danijela Ortege, koji nije suspendovo sportske događaje, već je doneo uredbu o povratku dece u škole, kao i državnih službenika na posao posle 15 dana odmora.

Foto: REUTERS/Oswaldo Rivas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar