Foto: twitter.com

Mladi bokser iz Zimbabvea, Taurai Zimunja, preminuo je u ponedeljak od posledica brojnih udaraca koje je dobio tokom borbe koja je održana u subotu.

PROČITAJTE JOŠ

Zimunja je preminuo u 24. godini, a mnogi smatraju da je kobni ishod mogao da se izbegne.

Ljubitelje boksa širom sveta šokirala je prvenstveno reakcija sudije, koji je mogao ranije da prekine borbu.

Nesrećni Zimunja je u trećoj rundi meča primio nekoliko jezivih udaraca u glavu, stajao je, ali vidno ošamućen i bez bilo kakve mogućnosti da reaguje.

Sudija nije reagovao i čekao je završni udarac i nokaut, koji je brzo naneo Tinaše Majoni.

Lorens Zimbudzana, glavni sekretar Nacionalnog odbora za kontrolu u boksu, najavio je da će biti pokrenuta istraga o ovom slučaju.

Zimunji je pružena neophodna medicinska pomoć pre nego što je prebačen u bolnicu, međutim, spasa mu nije bilo.

Zimbabveanci su na društvenim mrežama, reagujući na video, izrazili zabrinutost zbog odluke sudije da pusti borbu i postavili su pitanje da li je na licu mesta pružena odgovarajuća medicinska pomoć.

„Sudija nije mogao čak ni da izbroji osam? Dozvoljeno mu je da vikne STOP i bokser mora poslušati. Naravno, pravi sudija bi pratio akciju, a ne samo stajao na nogama“, jedan je od komentara.

„Sudija je kriv. Zaboravio je posao dok su ovog mladića ubijali. Bokserski odbor treba da odgovara na pitanja. Bilo je to kao ulična tuča. Ovo je kriminalno. Boks za sada mora biti zabranjen dok se ne uvedu potpune mere bezbednosti kako bi se izbegla ponavljanje ove tragedije”, napisao je tamošnji novinar Staneli Gama na Tviteru.

BONUS VIDEO Novakov bolan pad na meču dublova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare