Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je, posle žreba za Evropsko prvenstvo, da se cilj Srbije ne menja uprkos imenima rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

U četvrtak je odlučeno da će Srbija na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. igrati u grupi C sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom.

„Jasno je da imamo jako tešku grupu. Čekaju na tri jaka meča ali ništa se ne menja što se tiče naših ambicija. Naš cilj je plasman u glavnu fazu. Sve je u našim rukama. Za to su nam potrebne dve pobede. Uradićemo sve da se dobro spremimo, imamo dovoljno vremena, sedam meseci je ispred nas“, rekao je Đerona, a preneo je sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je po preuzimanju srpskog nacionalnog tima imao veliki ispit u januarskim mečevima kvalifikacija baš protiv Francuske i Srbija je jednom pobedila, jednom remizirala sa „trikolorima“ i kao prvoplasirana iz kvalifikacione grupe otišla na Evropsko.

„Ubeđen sam da ćemo biti spremni za prvu utakmicu sa Ukrajinom 13. januara i kasnije sa Hrvatskom i Francuskom“, dodao je Đerona.

Evropsko prvenstvo igra se u januaru sledeće godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a domaćin „grupe smrti“, u kojoj je Srbija – biće Segedin.

Zbog toga je Nemanja Ilić, kapiten srpskog tima rekao kako se nada da će naši navijači moći da odu do Segedina i isprate bar prvu fazu koju će „orlovi“ odigrati u Mađarskoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar