Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nemanja Ilić, kapiten rukometne reprezentacije Srbije rekao je posle žreba za Evropsko prvenstvo, da je grupa teška, ali da Srbija može da igra sa Francuskom i Hrvatskom.

Srbija je za rivale na Evropskom prvenstvu 2022. godine, dobila selekcije Francuske, Hrvatske i Ukrajine. Grupa C u kojoj se nalazi Srbija igraće se u Segedinu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ su Francusku pobedili u jednom kvalifikacionom meču za predstojeće Evropsko, zbog čega Ilić kaže kako ima utisak da „se sve ponavlja“.

„Imam utisak da se sve ponavlja. Hrvatska, od koje smo izgubili tri gola na prošlom Evropskom prvenstvu u Gracu, na kraju je završila kao srebrna. Sa Francuskom smo igrali kvalifikacije, izašli kao pobednici, ali će na prvenstvu sigurno biti drugačije i samim tim teže, jer će na neki način želeti i da se osvete. Ukrajinu ne poznajemo toliko, ali ako budemo igrali kao što znamo ne bi trebalo da bude problema „, rekao je Ilić, a preneo Rukometni savez Srbije (RSS).

S obzirom na to da se grupa C igra u Segedinu, Ilić se nada da će biti i srpskih navijača do trenutka kada prvenstvo počne.

„Grupa je teška gde svako svakoga može da pobedi, a mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa Francuzima i Hrvatima. Ostaje nam samo da se još bolje uigramo i spremimo do januara. Igramo u Segedinu što je blizu Srbije i nadam se da ćemo imati podršku naše publike, naravno ako se popravi situacija sa koronom i dozvoli da se konačno vratimo pravim utakmicama pred navijačima“, kazao je Ilić.

Srbija će prvi meč igrati protiv Ukrajine, a zatim protiv Hrvatske i Francuske. Dve najbolje ekipe obezbediće prolazak u drugu fazu takmičenja.

Evropsko prvenstvo igra se od 13. do 30. januara 2022. godine, u Mađarskoj i Slovačkoj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar