Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona kaže da je njegova ekipa na pravom putu i da se razvija u reprezentaciju koja će u budućnosti biti spremna za velika dela, ali da je za takav rezultat potrebno vreme.

Srbija je Svetsko prvenstvo završila na 11. mestu, i jedna pobeda je delila od četvrtfinala Mundijala.

„Mislim da smo postigli određen napredak, ali nedovoljan za nešto veće. Izgubiti golom razlike od Nemačke i tri od Norveške nije sramota. Pobedili smo sve ostale ekipe, ali nismo bili spremni da se borimo za veće ciljeve“, rekao je Đerona.

PROČITAJTE JOŠ

Ta 11. pozicija neće biti dovoljna za mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu, te je san o njima sve dalji.

„Ne smemo zaboraviti istoriju ove ekipe. Iako imamo igrače koji su u svojim tridesetim, neki koju godinu manje, oni nisu navikli da sa reprezentacijom igraju utakmice na ovom nivou i to je ono što ovaj tim treba da nauči. Takođe, tu su mladi igrači koji svojom igrom ozbiljno pretenduju da u budućnosti imaju veću ulogu kao što su Stefan Dodić i Marko Milosavljević. Nadam se da ćemo se izboriti za naredno Evropsko prvenstvo i uz dodatnih godinu dana rada zajedno, biti u stanju da odemo korak dalje.“

Toni Đerona/EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Đerona je istakao da je ponosan na svoju ekipu zbog odnosa prema nacionalnom dresu.

„Važno je da ljudi vide kako se ekipa bori na ovim utakmicama jer na svakoj sledećoj utakmici imaćeš veći respekt protivnika. I dalje ima prostora za napredak svakako, posebno u utakmicama gde jedna lopta odlučuje sve“, dodao je Đerona.

Pre sledećeg velikog takmičenja, reprezentacija će ponovo imati dve do tri nedelje priprema i zato je, po rečima Đerone, važno da igrači koji konkurišu za reprezentaciju individualno urade više i da se ne štede u svojim klubovima.

„To sam im rekao i posle utakmice sa Holandijom u svlačionici, da njihovim telima i psihi trebaju jake utakmice što je češće moguće, jer za takmičenja koja traju dugo kao što je Svetsko prvenstvo to može da napravi razliku“, završio je Đerona.

BONUS VIDEO Velika bruka rukometašica Crne Gore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar