Toni Đerona
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Selektor rukometaša Srbije Toni Ðerona rekao je da je Evropsko prvenstvo bilo dobro iskustvo za tim, ali i da je korona uzela danak na turniru u Segedinu.

Rukometaši Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su u poslednjem kolu grupne faze izgubili od Francuske, olimpijskog šampiona 29:25.

PROČITAJTE JOŠ

„Utakmica je trajala samo nekoliko minuta. Posle tri odbrane Žerara, primili smo tri gola. Pokušali smo da nađemo rešenja za igru unutar šest metara, ali on je izvanredno branio. Imao je čak devet puta u prvom poluvremenu. Tim se tada raspao. Pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, pokažemo ljudima kako želimo da nastavimo sa borbom, rekao je Ðerona posle meča.

Odao je priznanje rivalima.

„Oni su pokazali zašto su olimpijski šampioni. Moramo da nastavimo sa radom, a nadam se da nas u narednim aktivnostima kovid neće ubiti kao ovog puta“, naveo je selektor.

Srbija je nastup u Segedinu završila sa jednom pobedom i dva porazom, a pre dolaska tim je imao veliki problem sa koronavirusom i zbog čega nije odigrao nijedan pripremni meč.

„Bilo je dobro iskustvo. Potrebno nam ga je više, kao što smo pokazali protiv Francuza. U našem timu samo su sedmorica igrača igrala evropska takmičenja sa svojim klubovima. Za godinu dana smo odigrali samo deset utakmica, uključujući tri na ovom turniru. To nije dovoljno, moramo da radimo mnogo više. Trebalo je da igramo više mečeva, ali pripreme su nam otežane zbog haotične situacije sa kovidom. Nisu problem igrači koji su pošli sa nama, nismo imali dovoljno vremena da radimo sa njima“, pojasnio je Ðerona.

BONUS VIDEO Izjave navijača na dočeku Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar