Foto: Printscreen Facebook 9News

Mladi fudbaler Dalas Kioh-Frenkling (17) preminuo je u svlačionici posle utakmice svog Kaslmejna u meču sa Kineton Tajgersima.

Dalas je igrao australijski fudbal, futi, srušio se i preminuo, pa je Bendigo liga tragično ostala bez tinejdžera. Njegov otac Mark Frenkling kaže da je hteo samo dobre stvari da proisteknu iz ove tragedije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dalas bi voleo da oni nastave da igraju fudbal umesto da ga ne igraju. Ovo je život, stvari se dešavaju, nesreće se dešavaju i ne bih voleo da to utiče na klub“, rekao je otac preminulog mladića.

Tražio je izveštaj zbog čega je njegov sin umro, jer je, kako otac kaže, bio savršenog zdravlja i bez prethodnih medicinskih nuspojava i problema.

Frenkling kaže da su na Dalasa startovala dvojica protivničkih igrača uz aut liniju pred kraj poslednje četvrtine. Njegov sin je odmah skočio na noge, ali se držao za stomak pre nego što je seo na klupu.

U svlačionici mu je potom pozlilo, lice mu je postalo sivo i odvezen je u bolnicu u Kinetonu gde su bolničari probali da ga ožive.

„Pokušavali su iznova i iznova da ga ožive, držao sam mu ruku i bila je hladna. Posle sat i po vremena nisu uspeli“, kaže otac preminulog dečaka.

Premijer Viktorije Den Endrjuz se o tom pitanju takođe oglasio i izrazio saučešće porodici, ali i čitavoj zajednici Kaslmejna. Endrjuz je obećao istragu po pitanju toga šta se desilo sa dečakom.

„Još uvek je teško da shvatim da neću više da ga vozim na utakmice futija i da mi neće pričati šta će raditi tog dana. Bio je sjajan klinac, nikad nije niko imao lošu reč za njega. Imao je oko sebe sjajne ljude, bio je tih i uljudan“, priča otac talentovanog sportiste.

BONUS VIDEO: Poseban performans za Sinišu Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar