Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Utakmica Vojvodine i Kremsa u trećem kolu rukometnog Kupa EHF, neće se igrati u Novom Sadu, odlučila je evropska kuća rukometa.

EHF je naveo da će revanš biti odložen do daljeg, a sve nakon što je grupa od nekoliko desetina navijača srpskog kluba, po pisanju austrijskih medija, pravila incidente.

PROČITAJTE JOŠ:

„EHF je prikupila informacije i izveštaje povodom incidenta i pokrenuće istragu protiv oba kluba. Protiv Vojvodine zbog onoga što se dešavalo u prvoj utakmici i Kremsa zbog odluke da ne otputuje u Srbiju na revanš zbog bezbednosnih razloga. Stoga, utakmica u Novom Sadu zakazana za 10. decembar 2022. neće se odigrati i biće odložena do donošenja odluke“, navode iz kuće rukometa.

I meč u subotu je privremeno bio prekinut, navijači Vojvodine su izbačeni iz hale jer su navodno pljuvali dvojicu austrijskih igrača pored terena.

Piše se i da su bacali predmete na navijače protivničkog kluba, a policija je intervenisala i sprečila neki veći sukob.

„NOeN“ piše da su Tomas Majer, funkcioner Kremsa i Harald Merkl, zadužen za brine o gostima i navijačima, najgore prošli sa posekotinama i masnicama.

Iz Kremsa su se posle svega obratili EHF-u, u kom će hteti da ispitaju sve okolnosti pre nego što konačno preseku.

Prvi meč je Vojvodina rešila u svoju korist 29:27 (14:16), ali je svejedno pitanje hoće li proći dalje, pošto strani mediji pišu da novosadskom klubu preti izbacivanje.

BONUS VIDEO Pravo blago Paninija: Najtrofejniji trener rukometaša u Nišu već decenijama skuplja sličice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar