Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, istakao je u izjavi nakon meča da je susret protiv Turske protekao očekivanim tokom.

„Mi sa Turskom igramo često, i srećom uglavnom ih dobijamo, ali to su uvek teške utakmice. Jedna ekipa koja ima ne samo dobru i jaku ekipu, već i kontinuitet dobrih rezultata. Čestitke devojkama, jer posle ovog leta, dugačkog Evropskog prvenstva, primetno je da ih hvata umor. Na treningu je bilo ne baš dobro, ali tu snagu koju su pronašle…“, rekao je Terzić za zvanični sajt Odbojkaškog saveza Srbije nakon trijumfa od 3:1.

PROČITAJTE JOŠ...

On je potom, upitan da li reprezentativke Srbije imaju snage za finale, rekao:

„Teško će biti, jer celo Evropsko prvenstvo je koncipirano tako da u malo dana odigraš mnogo utakmica. Recimo, četvrtfinale, polufinale i finale su tri utakmice u četiri dana. To je problem, pogotovo kad imaš ekipu kao što je naša, koja je igrala i na Olimpijskim igrama.“

Za kraj, selektor je dodao da se nada da će devojke koje očekuje finalni meč taj susret odigrati za svoju dušu:

„Ja se nadam da devojke mogu da odigraju utakmicu za svoju dušu. Da ne razmišljaju o tome da li će neko reći nešto loše ako izgube ili šta god bilo. Jednostavno, da odigraju za svoju dušu i da budu srećne, vesele i raspoložene i pre, i tokom i posle utakmice, kako god se ona završila“, zaključio je Terzić.

Srbija će u finalu odmeriti snage protiv Italije, koja je sa 3:1 savladala Holandiju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram