Foto: EPA-EFE/NIC ANTAYA

Jedna od žrtava masovnog ubice Itana Kramblija, koji je u utorak izvršio napad na srednju školu Oksford u Mičigenu, je i mlada sportska nada Tejt Majr.

Majr, inače 16-godišnji igrač američkog fudbala i rvač, jedan je od četvoro nastradalih učenika, a sam način na koji je ovaj mladić izgubio život je dokaz pravog herojstva.

PROČITAJTE JOŠ...

Naime, prema svedočenjima ostalih učenika i drugova iz razreda, Majr je, gotovo odmah pošto je Krambli započeo svoj krvavi pir, pokušao da ga zaustavi. Njegov pokušaj je bio neuspešan pošto je ubica bio brži i ispalio nekoliko metaka u svog školskog druga, koji je izdahnuo u bolnici.

Kako je preneo lokalni portal Detroit Free Press, malo nakon što su povređeni počeli da se okupljaju u prodavnici Meijer, koja je poslužila kao prihvatni centar, u nju je ušao Bak Majr, inače otac mladog Tejta, u pratnji Džej Ar Lefnera, porodičnog prijatelja i čoveka zaduženog za komentarisanje utakmica Oksford Vajldketsa, ekipe za koju je Tejt igrao:

„Nismo mogli da ga nađemo. Bak me je tada pogledao i pitao ‘Znaš ko bi pokušao da sredi tog momka?’ Rekao sam da znam“, otkrio je Lefner.

Tu priču potvrdio je i trener Ros Vingert:

„Veliki broj učenika mi je rekao da su svi počeli da trče na jednu stranu, a Tejt je išao u suprotnom smeru“.

Ubrzo je potvrđeno da je mladić izgubio život, a nakon što se situacija malo stabilizovala, pokrenuta je inicijativa da stadion na kom Vajdlketsi igraju svoje utakmice, ponese njegovo ime.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar