Foto: Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Tajson Fjuri odbranio je titulu prvaka sveta u WBC kategoriji.

Tajson Fjuri je potpuno dominirao u deset rundi protiv Dereka Čisore. Prebio ga je do te mere da sudiji nije ostalo ništa drugo nego da prekine meč kako bi spasao Čisoru težih povreda.

PROČITAJTE JOŠ

Fjuri je dominirao i osvojio je svaku rundu koja je odrađena u celosti, a nekoliko puta je Čisoru saterao u ugao i bio je jako blizu da ga nokautira.

Ipak, Čisoru je nekako uporno spasavalo zvono. Fjuri je slavio 33. put u 34 borbe (jedan nerešeni ishod), a savršen skor mu fali samo remi sa Deontejem Vajlderom.

Fjuri je ranije najavio povlačenje iz boksa, a onda je to demantovao izjavom da upravo borbama pokušava da spasi mentalno zdravlje.

„Vrlo sam sebična osoba, trebao sam ostati u penziji, ali vratio sam se po još. Potrebno mi je to. Ne mogu da prestanem, možda mi neki lekar može pomoći. Ne znam kada ću prestati, imam 34 godine, za mnom su mnoge operacije, živeo sam užasno nezdrav život van ringa. Igram se s vatrom. Prošao sam već svoj vrhunac i pitanje je koliko vremena imam dok se sveća ne ugasi. Ne znam što će me naterati da prestanem, verovatno neizbežna smrt, to je istina.

Više ne boksujem za pojas, za novac, da dobijem još pet ili 25 borbi ili ujedinim titule, borim se zbog glave. Bez boksa, moje mentalno stanje rapidno pada i ne znam kako drugačije da zadržim zdrav razum. Brutalno sam iskren, govorim iz srca. Ne znam kako da prestanem“, rekao je Fjuri nedavno.

Navijači su bili ogorčeni jer su gledali potpuno neravnopravan meč.

„Čisorin ugao mora odmah da zaustavi ovu borbu. Tek su prošle tri runde, a Fjuri se već trudi da ga ne povredi.“

„Zaustavite ovo pre nego što Fjuri ubije Čisoru!“

„Budaletina Del Boy je tek Ciganova hodajuća vreća za udaranje. Zaboga, zaustavite ovo!“

„Prekinite ovu sprdačinu! Fjurija može da bude sramota što je uopšte pristao na borbu s Čisorom!“

„Sudaijamora odmah da prekine ovu blamažu. Prebaciću program na drugi kanal, ovo se ne može gledati!“

„Kralj Cigana je pobedio nakon deset rundi, ali ovu sramotu je trebalo biti okončati daleko ranije.“

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar