Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Nakon što su Olimpijske igre početkom marta 2020. godine pomerene za godinu dana, poslednje informacije glase da je i taj termin ugrožen zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Ipak, vlada Japana je demantovala te informacije i poručila – Tokio će od 23. jula do 8. avgusta ugostiti najbolje sportiste planete.

PROČITAJTE JOŠ...

Još otkako je krajem marta 2020. godine doneta odluka da Igre budu pomerene za godinu dana, gotovo redovno izlaze informacije koje dovode u pitanje njihovo održavanje, a poslednju je objavio britanski Tajms.

Oni su, pozivajući se na jednog visokog zvanićnika iz japanske vlade, preneli vest da je vlada ove države sve bliža odluci da zbog pandemije koronavirusa otkaže i ovogodišnje izdanje i fokusira se na organizaciju Igara u prvom sledećem dostupnom terminu, 2032. godine.

„Niko ne želi da bude prvi koji će to reći, ali zajednički stav je da je previše teško organzovati u ovim okolnostima. Lično, ne verujem da će se to dogoditi“, navodno je neimenovani izvor rekao Tajmsu.

Nekoliko sati kasnije, Japanci su demantovali tu tvrdnju.

„Odbacujemo ove navode“, rekao je kratko zamenik šefa kabineta Manabu Sakai na konferenciji za medije, dok je Tomas Bah, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, u izjavi za japanski Kjodo Njuz rekao:

„U ovom trenutku ne postoji nijedan razlog da verujemo da Olimpijske igre neće biti otvorene 23. jula na Olimpijskom stadionu u Tokiju“, rekao je Bah, nakon čega je dodao i da „ne postoji plan B“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar