Stefan Bonar i Anderson Silva
Stefan Bonar i Anderson Silva; Foto: EPA/MARCELO SAYAO

Legenda UFC i član Kuće slavnih iznenada je preminuo u 46. godini.

Stefan Bonar je nekadašnji američki rvač, MMA borac i član Kuće slavnih, bio je jedan od učesnika prvog serijala TUF (The Ultimate Fighter).

U finalu je priredio jednu od najboljih borbi u istoriji takmičenja protiv Foresta Grifina, a Bonar je, iako je izgubio, nakon fantastičnog meča dobio nagradu i UFC ugovor.

Veći deo karijere se takmičio u poluteškoj kategoriji.

Kako su objavili američki mediji, ovom 45-godišnjaku je iznenada otkazalo srce na poslu.

PROČITAJTE JOŠ

Dejna Vajt, prvi čovek UFC organizacije, bio je jedan od prvih koji se oprostio od Bonara.

„Stefan Bonar je jedan od najvažnijih boraca koji su ikada kročili u oktagon. Njegova borba sa Forestom Grifinom je promenila ovaj sport i on sigurno nikada neće biti zaboravljen. Navijači su ga uvek voleli zbog toga što im je uvek davao ono najbolje od sebe. Neka počiva u miru“, rekao je Vajt.

U karijeri je odradio 26 borbi kao profesionalac, 15 u UFC i jednu u Belatoru. Debitovao je 2001. godine, a do UFC je stigao osam borbi kasnije. Ušao je u UFC sa skorom 7-1, izgubio je od Grifina, a onda vezao tri pobede zaredom.

Borio se protiv Andersona Silve na UFC 153, ipak usledio je pad na doping testu, pa je otišao u penziju. Ubrzo se vratio 2014. godine kada je u Belatoru odukom sudija poražen od Tita Ortiza.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar