Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Zorana Arunović i Damir Mikec su uspešno učešće na ovogodišnjem „H end N“ kupu u Minhenu zaokružili još jednom zlatnom medaljom.

Trećeg dana turnira pobedili su u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem. Zorani je to treća medalja u Minhenu ove godine, jer u sredu je u prvom pojedinačnom takmičenju osvojila bronzu, a u četvrtak zlato.

Pročitajte još

Damir se iz Minhena vraća sa dva odličja, oba najsjajnija. Turnir je otvorio pojedinačnim zlatom u sredu.

Trofejni tandem je u današnjim kvalifikacijama pogodio 583 kruga i kao prvi ušao u meč za zlato u kome mu je rival bio par Češke (Veronika Ščejbalova/Jindrih Dubovi). Česi su u kvalifikacijama za srpskim timom zaostali jedan krug, pa se očekivala interesantna borba u duelu za prvo mesto.

Međutim, neizvesnosti u finalu nije bilo. Srpski par je poveo sa 2:0. Češki tandem je u drugom hicu bio uspešniji i izjednačio na 2:2. Potom je počela dominacija Arunovićeve i Mikeca, koji su bili precizniji u narednih šest serija, poveli sa 14:2. Češki tim je smanjio razliku na deset, ali u 10. hicu, srpski reprezentativci su bili bolji i došli do ubedljivog trijumfa 16:4.

Posle novog zlata, Mikec i Arunovićeva su kazali da, iako je sve izgledalo lako, svaki meč ima svoju težinu. Arunovićeva je iskoristila priliku da istakne još jedan detalj:

„Jučerašnji dan, kad sam osvojila pojedinačno zlato, je za sve nas u timu bio izuzetno važan, jer 25. januara je rođena Bobana Momčilović Veličković, koja nas je prerano napustila, ali će uvek biti u našim srcima“.

Zorana i Damir su drugu godinu za redom osvojili najsjajniji trofej u takmičenju miks parova na turniru u Minhenu i nastavili niz medalja. Turnir nije održan 2021. i 2022. zbog pandemije koronavirusa, a srpski tandem je 2018. osvojio srebro, 2019. bronzu…

U nadmetanju miks parova puškom, Srbiju su predstavljale mlade ekipe, a najbolji plasman ostvarili su Emilija Ponjavić i Petar Erdei, koji su bili šesti u kvalifikacijama. Od četvrtog mesta i plasmana u meču za bronzu delila su ih četiri deseta kruga.

Poslednja dva dana turnira na programu će biti pojedinačna juniorska takmičenja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar