Foto: Streljački savez Srbije

Novi uspeh.

Srpski strelci osvojili su još dve medalje, pošto su na takmičenju Svetskog kupa u Bakuu osvojili srebrnu i bronzanu medalju.

PROČITAJTE JOŠ...

Treći dan Svetskog kupa u prestonici Azerbejdžana srebrom su „otvorili“ Andrea Arsović i Lazar Kovačević u miksu vazdušnom puškom.

Nedugo potom, u drugoj disciplini programa, Zorana Arunović i Damir Mikec su dodali bronzu u takmičenju mešovitih parova pištoljem.

Arsovićeva i Kovačević su bili odlični u završnici kvalifikacija, zadržali su deseti deo kruga prednosti u odnosu na prvu ekipu Južnu Koreju, čime su došli do finala.

Rival Arsovićeve i Kovačevića u finalu bila je druga ekipa Južne Koreje. Par korejskih strelaca Đihjeon Keum i Hađun Park je odlično startovao, nizao odlične hice, bio uspešniji u prve četiri serije i rano stekao veliko vođstvo – 8:0. Međutim, naš tim je uspeo da nađe svoj ritam i drastično smanji razliku. Arsovićeva i Kovačević su prišli samo na dva poena zaostatka (7:9 i 9:11). Bili su nadomak izjednačenja. Ipak, završnica je pripala Korejcima koji su došli do zlata trijumfom 16:10.

Foto: Streljački savez Srbije

Tandem Arsović/Kovačević je došao do druge medalje u miksu na velikim takmičenjima, posle srebra na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Hamaru.

Naš drugi miks vazdušnom puškom Teodora Vukojević/Milenko Sebić je zauzeo 15.poziciju.

U kvalfikacionom delu takmičenja mešovitih parova pištoljem vođena je izjednačena borba za mesta u duelima za medalje. Arunovićeva i Mikec su sa 578 krugova zauzeli šesto mesto i obezbedili učešće u jednom od dva meča za bronzu. Rival im je bila trećeplasirana Ukrajina 1, koja je zabeležila 579 kruga. Srbiju su od plasmana u meč za zlato delila svega dva kruga, koliko im je „pobegla“ drugoplasirana Grčka.

Tim Ukrajina 1 (Julija Korostilova/Pavlo Korostilov) je u početku duela za bronzu imao malu prednost, vodio je sa 4:2, 6:4, 7:5. Onda su Arunovićeva i Mikec preuzeli kontrolu. Nanizali su osam poena za redom, poveli sa 13:7, a do kraja uvećali razliku za trijumf od 17:9.

Foto: Streljački savez Srbije

Zorana Arunović i Damir Mikec su na svim ovogodišnjim takmičenjima na kojima su zajedno nastupali u miksu stigli do odličja. Na Svetskom kupu u Kairu osvojili su zlato, a na Evropskom prvenstvu u Hamaru bronzu. Pre nedelju dana trijumfovali su na ISSF Gran pri turniru u Granadi, a sada je na red došla nova bronza. Mikec i Arunovićeva su u Granadi stigli i do pojedinačnih medalja (srebro, odnosno bronza). Dakle, u poslednjih devet dana Damir je osvojio četiri, a Zorana tri odličja.

Do zlata u nadmetanju mešovitih parova pištoljem u Bakuu su pomalo neočekivano stigli sestra i brat Ana Korakaki i Dionisios Korakakis (Grčka) ubedljivom pobedom nad osvajačima olimpijske bronze Olenom Kostevič i Olegom Omelčukom (Ukrajina) – 16:6.

Posle tri dana, Srbija je sa dva zlata, srebrom i bronzom na prvom mestu u bilansu medalja.

Pred srpskim strelcima je slobodan takmičarski dan. U utorak ih očekuju samo treninzi za nove izazove, jer na programu nema disciplina u kojima učestvuju naši reprezentativci. U sredu će Lazar Kovačević, Milenko Sebić i Milutin Stefanović startovati i kvalifikacijama u gađanju MK puškom iz trostava.

Vazdušna puška, miks, medalje: 1. Južna Koreja 2 (Đihjeon Keum/Hađun Park), 2. Srbija 1 (Andrea Arsović/Lazar Kovačević), 3. Južna Koreja 1 (Dajeong Gvon/Sangdo Kim) i Poljska 2 (Julija Piotrovska/Maciej Kovalevič)

Meč za zlato: Južna Koreja 2 – Srbija 1 16:10. Mečevi za bronzu: Poljska 2 – Francuska 17:15 i Južna Koreja 1 – Ukrajina 16:8.
Kvalifikacije: 1. Južna Koreja 2 631,4, 2. Srbija 1 630,9, 3. Južna Koreja 1 630,8… 15. Srbija 2 (Teodora Vukojević/Milenko Sebić) 624,8…

Vazdušni pištolj, miks, medalje: 1. Grčka (Ana Korakaki/Dionisios Korakakis), 2. Ukrajina 2 (Olena Kostevič/Oleg Omelčuk), 3. Turska 1 (Seval Tarhan/Jusuf Dikec) i Srbija (Zorana Arunović/Damir Mikec)

Meč za zlato: Grčka – Ukrajina 2 16:6 Mečevi za bronzu: Turska 1 – Italija 1 16:14 i Srbija – Ukrajina 1 17:9
Kvalifikacije: 1. Ukrajina 2 584, 2. Grčka 580, 3. Ukrajina 1 579… 6. Srbija 578…

BONUS VIDEO Vila Novaka Đokovića na Kosmaju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar