Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Mlada srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je srebrnu medalju na šampionatu Evrope u Pragu u kategoriji do 48 kilograma.

Stojadinov je za samo tri nedelje napravila svojevrstan podvig osvajanjem tri evropske medalje.

PROČITAJTE JOŠ

Posle šampionske titule osvojene u juniorskoj konkurenciji, kao i bronze za mlađe seniore (oba takmičenja održana u Poreču) popela se na pobedničko postolje u Pragu.

„Još uvek nisam svesna uspeha od danas. U mesec dana uopste imati tri evropska prvenstva je mnogo, a tek osvojiti medalje na sva tri. Naravno ova ima posebnu tezinu za mene. Kao izlazna godina juniora, da se okitim titulom vicesampiona Evrope za seniore, sama pomisao mi je bajkovita, a evo sada je realnost. Nemam reci za ovo danas. Isplatio se rad svih ovih godina, posebno u ovoj 2020. koja je za nas dzudiste bila jako teska. Sada mogu malko opustenije da uđem u seniorsku konkurenciju, znajuci da mi jeste mesto među tim devojkama i da sa jos malo truda i rada zaista mogu da ostvarim svoje snove“, izjavila je Stojadinov.

Na korak od medalje bili su i Marica Perišić ( do 57 kg) i Strahinja Bunčić ( do 66 kg) koji su na ovom takmičenju ostvarili plasman na peto mesto i osvojili vredne bodove za Tokio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar