Odbojka, Srbija, Francuska, Evropsko prvenstvo
Maja Ognjenović Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u odbojci takmičiće se na Evropskom prvenstvu, a selektor Đovani Gvideti odredio je spisak odbojkašica koje će konkurisati za to takmičenje.

Samo prvenstvo se igra od 15. avgusta do 3. septembra. Istovremeno, naše odbojkašice se spremaju i za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu (od 16. do 24. septembra).

PROČITAJTE JOŠ:

Prošle prvakinje Evrope i aktuelne osvajačice srebra iz 2021, putuju 17. jula u Pale u Republiku Srpsku gde će obaviti bazični deo priprema na koji je pozvano 17 igračica.

Reprezentacija Srbije igraće na prvenstvu u A grupi u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom.

Srbija će prvi meč na turniru u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji igrati u dvorani Top Sport 18. avgusta protiv Ukrajine, drugi 20. avgusta protiv Slovenije, a treći 21. avgusta protiv Poljske.

Sva tri su na programu od 17.00 časova. Seniorke Srbije će četvrti meč u Gentu odigrati protiv Mađarske 23. avgusta od 20.00 časova, a peti 24. avgusta protiv Belgije od 20.00 časova.

Tehničari: Maja Ognjenović (Ezačibaši Istanbul, Turska), Bojana Drča (Lenjingradka, St Peterburg), Ana Jakšić (Volero le Kane, Francuska).

Korektori: Tijana Bošković (Ezačibaši Istanbul, Turska), Ana Bjelica (Targovište, Rumunija).

Libera: Teodora Pušić (Rapid Bukurešt, Rumunija) i Aleksandra Jegdić (Potsdam, Nemačka).

Blokeri: Jovana Stevanović (Vero volej Milano, Italija), Mina Popović (Galatasaraj Istanbul, Turska), Maja Aleksić (Valefolja, Italija), Hena Kurtagić (TENT, Obrenovac).

Primači: Bjanka Buša (PTT Ankara, Turska), Sara Lozo (Saitama, Japan), Katarina Lazović (Čukurova Adana, Turska), Aleksandra Uzelac (Železničar, Lajkovac), Mina Mijatović (TENT, Obrenovac), Jovana Cvetković (TENT, Obrenovac).

BONUS VIDEO: Odbojkaši slave pehar Kupa sa navijačima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar