Foto: Nova sport

Turbulentna je bila ova godina za nama.

Počela je šokantno i loše, proterivanjem Novaka Đokovića, koga ste, zajedno sa nama mogli da pratite i vidite u hotelu za migrante umesto na mestu gde se oseća najbolje – na teniskom terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Paralelno sa tim dok smo pokušavali da svarimo tu činjenicu, da je jedan od najboljih tenisera u istoriji proteran, mogli smo da vidimo i poraze rukometaša Srbije od Francuske i Hrvatske za ranu eliminaciju na Evropskom prvenstvu.

Već u januaru smo morali da „preživimo“ dve gorke pilule za naš sport uz veru da će se stvari popraviti.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes)

Novak je možda izgubio prvo mesto, Rafa Nadal je odmakao na dve grend slem titule viška u Parizu, došlo je leto gde smo na Vimbldonu gledali novi istorijski trijumf srpskog igrača.

Američka pravila nisu dala da proba da „iskuša“ Karlosa Alkaraza u Njujorku, ali je već tada došlo vreme za Evrobasket.

Bili smo zbog vas u Pragu i Berlinu, nismo zajedno mogli da se radujemo pobedama dalje od grupne faze, jer je Italija stavila tačku na putešestvije „orlova“ na tom prvenstvu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Išli smo i do Trabzona, Budimpešte i Monaka, pratili Partizan u Nemačkoj u Evroligi, videli da su se dva srpska kluba vratila u košarkašku klupsku elitu.

Gledali smo dotle i velike uspehe Ivane Vulete, koja je u Beogradu uzela svetsko dvoransko zlato, a onda u Minhenu evropsko zlato u skoku udalj.

Adriana Vilagoš i Angelina Topić su tek stupile na atletsku scenu i već zablistale, odbojkašice su postale prvakinje sveta, a i basketaši su na Evropskom i Svetskom prvenstvu osvetlali obraz.

Foto: VolleyballWorld

Ostaje žal što na kraju godine fudbaleri u Kataru nisu opravdali poverenje koje su navijači gajili od one čuvene lisabonske noći koja nam je ulepšala čitavu prošlu godinu.

Iz prve ruke smo vam preneli utiske iz Dohe, sa stadiona, iz muzeja, ulica i hotela kojim su hodali fudbaleri Dragana Stojkovića Piksija dok početkom decembra nisu otišli kućama i preko TV aparata gledali kako Lionel Mesi diže „boginju“.

Foto:PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Uz nadu da nešto novo poput „lisabonske noći“ može da se desi tokom 2023. u Ligi nacija, uz veru da će Novak već u Australiji izjednačiti grend slem rekord Nadala na 22 titule i želju da Srbija u košarci ode na Mundobasket, a tamo napravi dar-mar u ponoć ćemo ukrstiti prste.

Voleli bismo da i Nikola Jokić opet bude MVP (i da Denver uzme titulu, što da ne), da Zvezda i Partizan uđu bar u Top 8, da naši atletičari nastave gde su stali, da rukometaši naprave čudo na Svetskom prvenstvu i verovatno najviše da vi, naši čitaoci, pratite naše stranice još više nego do sada.

Sa svim ovim željama, srećnu Novu godinu želi vam sportska redakcija portala Nova.rs. Uzdravlje!

BONUS VIDEO: Australija dočekala Novu godinu uz spektakularni vatromet

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar