Foto: EPA/Francisco Guasco

Svi članovi tekvondo reprezentacije Srbije dobili su vize za ulazak u Veliku Britaniju i učestvovaće na Evropskom prvenstvu u tekvondou koje se održava od danas do 21. maja u Mančesteru, izjavio je Tanjugu generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije Miroslav Krklješ.

Krklješ je posebno zahvalio ambasadorki Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandri Joksimović i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije na pomoći koju su im pružili prilikom dobijanja viza.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsetimo, Srbija se suočila sa problemima pošto je Velika Birtanija u utorak odlučila da ukine vize polovini članova naše reprezentacije.

Tada je Krlješ izjavio da naši sportisti nikada ranije nisu imali problema, ali da organizacija tekvondo takmičenja u Engleskoj ume da bude problematična, pogotovo za veoma jake takmičare.

Krklješ, koji je i sam osvajač bronzane medalje sa evropskog prvenstva 2002. godine, očekuje da će i pored svih problema, Srbija imati uspešan nastup u Mančesteru.

„Očekujemo velike rezultate zato što smo u samom vrhu svetskog tekvondoa i imamo izuzetno jaku reprezentaciju. Neki takmičari od kojih smo očekivali siguran rezultat, recimo Vanja Stanković koja je bila svetska prvakinja, Nadica Božanić koja je bila druga na Olimpijskim igrama mladih i druga na prošlom evropskom prvenstvu, nisu dobili vize“, poručio je nedavno Krklješ.

Sada kada je situacija konačno jasna i kada su svi dobili vize, očekuje se da naši takmičari zasijaju na evropskoj smotri.

BONUS VIDEO Izjava Milice Mandić na otkrivanju murala

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare