Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Upravo zbog ovakvih poruka su "delfini" miljenici svih navijača.

Srbija je poražena u borbi za bronzu od Španije sa 9:6, ali je ova generacija, sa čak sedam debitanata na planetarnoj smotri, pokazala da može da sanja velike snove.

Sada kada je kvalitet potvrđen o tome sanjaju i svi koji su se prethodnih dana budili da bi gledali „delfine“ na delu. Srbija je dobila novu sjajnu generaciju, ali je onaj pobednički mentalitet još uvek tu.

PROČITAJTE JOŠ

Najiskusniji u timu Branislav Mitrović pokazuje da je gladan uspeha i medalja, iako je u vaterpolo svetu osvojio sve.

„Videla se velika želja da osvojimo medalju i to me čini zadovoljni. Ali ne pitamo se samo mi. Pokušali smo da Špance uhvatimo ako su nemotivisani posle poraza od Mađara ali to se nije dogodilo. Imali su sjajan dan u odbrani za koju nismo imali rešenje. Dali smo maksimum u ovom trenutku. Verujem da možemo mnogo bolje. Ako ovako nastavimo da radimo,da se bodrimo, da budemo tim kao što smo bili ovde onda možemo da se nadamo borbama za medalju“, rekao je Mitrović i poslao jasnu poruku samo rad će dovesti ovaj tim do vrha jer je već u samom svetskom kremu.

Foto:EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Najbolji strelac šampionata je Strahinja Rašović koji je upisao 25 golova i tako pokazao da ga mnogi sa pravom vide kao jednog od lidera ove selekcije uz kapitena Nikolu Jakšića. Rašović je posle toga odlučio da govori samo o timu, skromno i povučeno se poklonio saigračima.

„Završili smo kao četvrti. Čestitam Španiji ali i našem timu jer smo napravili iskorak u odnosu na prošlu godinu. Tada smo bili peti na svetskom, deveti na evropskom a ovde smo igrali za medalju.Na pravom smo putu, nije mala stvar biti četvrti. Za sve nas a posebno za mlade igrače ovo je veliko iskustvo. Bićemo još bolji. Ostaje žal za medaljom ali sve je to deo procesa u kojem se nalazimo.Idemo napred. Što se tiče titule najboljkeg strelca uvek govorim kako je vaterpolo kolektivan sport u kojem snagom kolektiva iskoče pojedinci. Dugujem zahvalnost timu i trenerima jer da njih nije bilo ne bi ni bilo ovih golova“, rekao je Rašović.

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Da se ova generacija ne zadovoljava pukim učešćem u završnici svedoči i poruka Marka Radulovića koji je jedan od nosilaca novog talasa.

„Posle Grčke još jedan bolan poraz. Nikada ne smemo da budemo zadovoljni četvrtim mestom i uvek samo medalja mora da nam bude u glavi. Nećemo mentalitet četvrtog mesta. Imali smo na prvenstvu dobrih trenutaka ali smo na kraju pali. Bili smo borbeni, svi smo dali maksimum i čestitam ekipi. Pokazali smo da imamo kvalitet za medalju. Spremaćemo se, bićemo još bolji i očekujem u skorije vreme željeni rezultat“, nema dilemu Radulović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare