foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je na otvaranju olimpijskog bazena u Segedinu, na kraju zajedničkih priprema pobedila evropskog prvaka Mađarsku 13:10 i tako na lep način zaokružila prvi deo priprema.

Utakmica sa dva različita poluvremena. Mađari su koristili slab momenat srpske odbrane i u prvoj četvrtini pogodili mrežu šest puta. Sredinom drugog dela domaćin je imao najveću prednost 8:5, Ćuk je smanjio pred veliki odmor.

To je bila jedna priča 8:6 za Mađarsku. Druga je počela u trećoj četvrtini i trajala je do kraja. Srbi su nnogo boljom igrom počeli da stižu domaćina.

Istina bilo je 9:7 za Marcov sastav sredinom tog dela da bi Prlainović smanjio, a Mitrović majstorski izjednačio dve sekunde pre poslednjeg odmora.

U poslednjih osam minuta potpuna dominacija našeg tima. Nervozni Mađari su propustili četiri puta igrača više, iz peterca je pogođena stativa gola ispred kojeg je u drugom poluvremenu bio Mitrović. Na drugoj strani Ćuk, Prlainović, Drašović i Vučinić golovima iz igre su obezbedili ogromnu prednost. U samom finišu, u poslednji napad je krenuo i Branislav Mitrović. Mađari su dobili loptu i Manherc je šest sekundi pre kraja pogodio praznu srpsku mrežu.

Selektor Dejan Savić ističe da je uvek sjajno igrati sa komšijama.

„Imali smo sjajne uslove za rad, vrhunski smo trenirali. Bazen je fenomenalan, hiljaditi olimpijski bazen u Mađarskoj i uvek je prelepo igrati ovde. Sama utakmica sa padovima i usponima ali da kažemo dobar kraj prvog dela priprema“, rekao je Savić.

Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport

Mađarska – Srbija 10:13 (6:4, 2:2, 1:3, 1:4)

Dvorana: Bazen u Segedinu. Sudije: Kun i Putniković. Igrač više: Mađarska 12 (5), Srbija 8 (3). Peterci: Madjarska 1 (0), Srbija 1 (1).

Mađarska: Levai, Anjal, Manherc 3, Zalanki 1, Nađi, Gajrfaš 3, Pol, Sedlmajer, Erdelji, Pastor, Mazei 1, Santa 1, Vogel, Burnian 1. Selektor: Marc.

Srbija: G.Pijetlović, Rašović, Dedović 1, Ranđelović 1, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Drašović 1, Subotić, Velkić, Filipović 1, Prlainović 3, S.MItrović 1, B.Mitrović, Vučinić 1. Selektor: Savić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar