Foto: FIVB

Vreme je za odličje.

Muška odbojkaška Srbije u sredu igra u Peruđi protiv Švajcarske u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu.
„Moramo da uvažavamo sve protivnike, da protiv svih igramo agresivno. Švajcarce ne znamo, sigurno na početku šampionata jesu protivnik koji će zavredeti našu pažnju. Evropsko prvenstvo se ne dešava svaki dan i mislim da su svi igrači svesni toga. Stariji to bolje razumeju, dok mlađima treba pomoći jer je ovo velika scena. Za njih nešto nepoznato“, istakao je selektor Srbije Igor Kolaković uoči meča sa Švajcarskom.
On je naveo da većih problema u timu nema uoči starta EP.
„Ivović nije doputovao sa nama, zbog stomačnog virusa je ostao u Srbiji da se zaleči. Kovačević nije imao tešku povredu, ali gajimo nade da će tokom šampionata moći da nam pomogne. Na raspolaganju imamo dva primača, to su Kujundžić i Perić. Ono što su pokazali tokom priprema jeste garant da smo na toj poziciji dobro pokriveni“, konstatovao je Kolaković.
Srbija će sve svoje mečeve, kao deo grupe A, odigrati u Italiji. Mečevi grupne faze na programu su u Bolonji, Peruđi i Ankoni, potom će u Bariju biti odigrane utakmice osmine finala i četvrtfinala, dok je sama završnica rezervisana za „večni grad“.
Ukoliko zauzmu neko od prva četiri mesta, reprezentativci Srbije će u drugoj fazi takmičenja put ka finalu tražiti kroz „nokaut fazu“ prvo protiv jednog od timova iz grupe C (Poljska kao prvi favorit, tu su još Češka, Danska, Holandija, Crna Gora, Severna Makedonija).
Italija je pre dva dana u prvom meču grupe A pobedila Belgiju 3:0.
BONUS VIDEO  Srpski navijači napravili ludnicu na ulicama Manile

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar