Odbojkaška reprezentacija Srbije, Japana
Foto: FIVB

Odbojkaše Srbije gotovo izvesno nećemo gledati na Olimpijskim igrama. To je najvažniji zaključak nakon poraza od Japana, a sve detalje sa tog meča mogli ste da pratite uz Nova.rs.

Odbojkaši Japana su slavili sa 25:17, 25:14, 25:22 i tako gotovo izvesno ostavili Srbiju bez Olimpijskih igara.

PROČITAJTE JOŠ

Situacija se nalazi u izuzetno teškoj situaciji jer sada mora da savlada neporažene SAD i Sloveniju koja ima samo jedan poraz maksimalnim rezultatom kako bi imala kakve takve šanse za prolazak dalje.

Sve to je u domenu teorija i promila, pa je teško očekivati da će se takav ishod i ostvariti.

Japanski odbojkaši su bili znatno bolji na prijemu, ali i u bloku, a kada se na to dodaju neshvatljive greške odbojkaša Srbije na servisu (čak šest u prvom setu) postaje jasno zbog čega je rezultat izgledao baš ovako.

Srbija je igrala nešto bolje samo u jednoj deonici trećeg seta kada je stigla do 17:13, ali je onda usledio ekspresan preokret Japanaca koji su jednostavno uspevali da upasive svaki napad „orlova“.

Odbojkaši su trenutno treći u grupi sa tri pobede i dva poraza i imaju izuzetno male šanse da preteknu Sloveniju ili SAD do kraja. To može da se desi samo u slučaju da do kraja šampionata ne izgube nijedan jedini set.

Kako je igrala srbija protiv Japana najbolje pokazuje da je najefikasniji Aleksandar Atanasijević sa tek sedam poena, šest je upisao Miran Kujundžić, a po pet Marko Ivović i Aleksandar Nedeljković. Primera radi, korektor Japana Nišida Juji je upisao čak 16 poena, a pratio ga je Takahaši Ran sa 15.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pozdrav odbojkašica sa pomoćnikom selektora

Srbija - Japan 17:25, 14:25, 23:25

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare