Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Holandije na poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu sa 32:30.

Iako su „orlovi“ uspeli da zabeleže pobedu, san o Olimpijskim igrama je sve dalje. Srbiji je bilo potrebno da pobedi sa više od 13 golova razlike na ovom meču, a da Hrvatska bude poražena od Bahreina, kako bi „orlovi“ zauzeli 10. mesto na Svetskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je pobedila, ali ne sa 13 golova razlike, dok je Hrvatska pobedila Bahrein sa 43:32, te je naša selekcija zauela 11. mesto.

Postoje još dva načina da se „orlovi“ plasiraju na Olimpijske igre u Paritu 2024. godine, a to su da budu prvaci Evrope sledeće sezone, ili da dođu do finala, a da tamo bude protivnik Francuska.

Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Holanđani su bolje otvorili meč i poveli su odmah sa 7:3, i naši momci su delovali veoma demotivisano. Tako je bilo sve do kraja poluvremena, a dominirali su Smits i Benghamen.

Golman „orlova“ Dejan Milosavljev je ponovo bio jedina svetla tačka u tom delu meča, i deluja da su njegove odbrane sačuvale Srbiju od poraza.

Sve se promenilo u drugom delu, kada je Srbija stigla do preokreta i prve prednosti (19:18).

Usledila je velika borba za svaku loptu i obe selekcije su želele pobedu.

Rezultat se menjao iz napada u napad, Holandija je povela sa 25:23, a nedugo zatim Srbija do 26:25.

Foto: AP Photo/Piotr Hawalej

Bilo je jasno da će nijanse odlučiti pitanje pobednika, ipak, Srbija je posle dve sjajne odbrane Milosavljeva, i uz jedan odbranjeni sedmerac stigla do 31:29, a nedugo zatim je stigla do pobede.

Mora se pomenuti i sjajna igra Marka Milosavljevića, koji je postigao čak devet golova na ovom meču i bio je najbolji igrač naše reprezentacije na ovom meču.

Dragan Pešmalbek je dodao šest pogodaka, Nemanja Ilić četiri, a Miloš Orbović tri gola. Kod Holandije je najefikasniji bio Dani Baijens sa sedam pogodaka, dok je Kaj Smits dodao šest golova.

Standings provided by Sofascore


Srbija – Holandija 32:30

Dvorana: Spodek (Katovice); Sudije: Belhiri Jusef, Hamidi Sid (obojica iz Alžira)

Srbija: Milosavljev (11 odbrana), Cupara (1 odbrana), Vorkapić 2, Borzaš 1, Abutović, Radivojević 2, N. Ilić 4, Pešmalbek 6, V. Ilić 1, Kukić 1, Marsenić 1, Orbović 3, Milosavljević 9, Dodić 1, Đorđić 1; Trener: Toni Đerona

Holandija: Ravensbergen (4 odbrane), Stavast (2 odbrane), Ten Velden 3, Šunaker 1, Sluiters 1, Steins 3, Benghanem 1, Šagen 3, Verstein, Adams, Bomhauver 1, Smits 6, Jansen, Baijens 7; Trener: Erik Štafen Olson

Srbija - Holandija 32:30

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar