Foto: Sven Hoppe/dpa via AP

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Crne Gore sa 30:29 u meču 3. kola Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

To znači i kraj za „orlove“ na ovom takmičenju i sa poslednjeg mesta u grupi vratiće se naši momci u Srbiju.

Čini se da je onaj nesrećni remi sa Islandom (27:27) u 1. kolu Srbiji stvarno došao glave. Od tog momenta izgledali su totalno drugačije naši momci i naredne dve utakmice izgubili su sa jednim golom razlike.

PROČITAJTE JOŠ

Iako su protiv Crne Gore bili favoriti već na startu se moglo videti da nisu na željenom nivou Srbi.

Crnogorci su poveli 4:0, a izabranici Tonija Đerone bukvalno su pogađali golmana Nebojšu Simića, koji je odbranio i sedmerac kapitenu Nemanji Iliću.

Tokom većeg dela prvog poluvremena izabranici Vlada Šole imali su tri gola prednosti, ali je Srbija na kraju prvog dela uspela da smanji na samo gol razlike.

Uroš Borzaš/Foto: by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Rukometaši Crne Gore su poveli 16:14 na startu drugog poluvremena, a Srbija je serijom od 2:0 stigla do 16:16.

Direktan crveni karton je potom dobio crnogorski golman Nebojša Simić zbog prekršaja nad srpskim rukometašem Draganom Pešmalbehom.

Srbija je iskoristila igrača više i u 37. minutu povela 18:17. Srbija je imala kontru za plus dva, ali je Pešmalbeh umesto gola pogodio crnogorskog golmana Nikolu Matovića u glavu.

Srpski rukometaš je dobio dva minuta isključenja, a Crna Gora je serijom 3:0 preokrenula rezultat i povela 20:18. Usledila je nova serija grešaka srpskih rukometaša, a Crna Gora je u 49. minutu stigla do plus tri (23:20).

Foto: Sven Hoppe/dpa via AP

Srbija je prišla na 24:23, a potom se igralo gol za gol. „Orlovi“ su u 57. minutu imali veliku priliku da izjednače, ali je crnogorska selekcija iz sedmerca došla do plus dva (28:26).

Zatim je Srbija dva minuta pre kraja meča izjednačila na 28:28, a onda je imala napad za vođstvo. Međutim, blok crnogorske selekcije zaustavio je udarac Petra Đorđića.

Vuko Borozan je potom doneo vođstvo Crnoj Gori 29:28, a onda je Bogdan Radivojević šest sekundi pre kraja iz sedmerca doneo izjednačenje Srbiji (29:29).

Selektor Crne Gore Vlado je zatražio tajm-aut, a onda je Grbović u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom timu od 30:29.

Standings provided by Sofascore


Srbija – Crna Gora 29:30 (14:15, 15:15)

Dvorana: Olimpijska hala, Minhen; Sudije: Mirza Kurtagić, Matijas Vetervik;

Srbija: Vorkapić 2, Kos 1, Abutović 1, Borzaš 1, Kojadinović 3, Milosavljević, Radivojević 4, Ilić 5, Pušica, Orbović 1, Kukić 6, Đorđić 2, Pešmalbeh 2, Marsenić 1, Cupara, Milosavljev;

Crna Gora: Bakić, Dragašević, Vujović (M) 7, Cavor, Lazović, Cepić, Vujović (B) 8, Radović (M), Kaluđerović 1, Vujačić, Radović (L) 1, Anđelić, Borozan 6, Grbović 7, Matović, Simić;


Srbija - Crna Gora 29:30 (14:15, 15:15)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare