Foto: STARSPORT

Ivana Vuleta, Angelina Topić, Armin Sinančević...

Srbija će na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani, od 2. do 5. marta u Istanbulu, imati 12 takmičara.

Kako je saopštio Srpski atletski savez, na EP će se takmičiti: Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Elzan Bibić (3000 m), Anja Lukić (60 m prepone), Luka Trgovčević (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).

PROČITAJTE JOŠ

„Apetiti i očekivanja su ostala ista kao i prethodnih nekoliko EP. Znam da sam spreman za apsolutni lični rekord i ako ne napravim kiks kao u Minhenu prošle godine, verujem da će moj rezultati biti i više nego dovoljan za visok plasman u Istanbulu“, rekao je Lazar Anić, preneo je SAS.

Evropsko prvenstvo održaće se u nedavno renoviraj “Atakoj areni” koja je otvorena 2011. godine, ima šest kružnih staza i osam na pravcu, i više od 5.000 mesta za gledaoce.

Prva iz selekcije Srbije na bojno polje izlazi naša najmlađa predstavnica, Angelina Topić, koja će kvalifikacije u skoku uvis imati 2. marta u 17.05 časova po našem vremenu. Mlada, talentovana i nenadmašiva atletičarka nekoliko puta rušila je sopstvene i državne rekorde, poslednji put to je učinila 26. januara kada je sa nepunih 18 godina uspela da postavi novi seniorski nacionalni rekord i skoči 1,94 metra.

Angelina Topić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Drugog dana prvenstva u jutarnjim satima (07.10) na zaletištu skoka udalj biće Lazar Anić i Strahinja Jovančević.

Nakon dalja očekuju nas kvalifikacije Boška Kijanovića u trci na 400 metara od 07.50 časova. Normu za Evropsko prvenstvo ostvario je na Svetskom prvenstvu u dvorani koje je održano u Beogradu 2022. godine i kao 14. atletičar planete kvalifikovao se za ovo takmičenje.

Od 10 časova drugog dana prvenstva u Istanbulu na programu su kvalifikacije na 60 metara, gde ćemo imati Milanu Tirnanić. Ona je ušla u istoriju Srbije kao prva devojka koja je obezbedila normu za jedno veliko međunarodno takmičenje na 60 metara kada je 2021. godine trčala na EP u Torinu.

Armin Sinančević; Foto: STARSPORT

U popodnevnim satima drugog dana EP u Turskoj očekuje nas finale u bacanju kugle, gde će naša zemlja imati dva predstavnika: evropskog vicešampiona i prvaka države Armina Sinančevića, i vicešampiona države Asmira Kolašinca.

Sinančević je ostvario normu na Evropskom prvenstvu u Minhenu u avgustu 2022. kada je bacio 21,82 metra. Ove godine najbolji rezultat ostvario je na državnom seniorskom prvenstvu kada je pobedio rezultatom 21,19m. Kolašinac se kvalifikovao kao 16. atletičar prema svetskoj rang listi, od ukupno 45 bacača kugle.

Trećeg dana takmičenja očekuje nas nastup u kvalifikacijama još petoro srpskih atletičara.

BONUS VIDEO Beograd ušao u istoriju, Duplantis oborio svetski rekord

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar