Predsednik Srbije se obrušio na košarkašku legendu.

U Skupštini Srbije predsednik Aleksandar Vučić sa poslanicima raspravlja o francusko-nemačkom predlogu za rešenje krize na Kosovu.

Tom prilikom je u više navrata ušao i u raspravu sa opozcijom o članstvu takozvane države Kosovo u raznim međunarodnim organizacijama, a na red je došlo i pitanje MOK-a.

PROČITAJTE JOŠ

„U Međunarodni olimpijski komitet? Pa ušli su! Što ne kažete ko je bio predsednik MOK-a, koga napadate i ko ga je postavio. Što ne kažete to. Što obmanjujete javnost. Što ne kažete da ste vi postavili istaknutog srpskog sportistu koji je to dozvolio“, aludirao je na Vlade Divca nakon čega je usledila burna reakcija Radomira Lazovića, poslanika opozcije.

Vučić je potom nastavio svoj obračun sa opozicijom o drugim organizacijama i sprečavanju Kosova da postane njihov član.

Podsetimo, Kosovo je u MOK primljeno u decembru 2014. godine kada je na čelu srpskog komiteta bio Vlade Divac, legendarni košarkaš.

SNS je uveliko bio na vlastii, a Divac nije želeo da učestvuje na sednici na kojoj je Kosovo primljeno u MOK.

Glasanje je tada obavljeno javno a ne elektronskim putem, pa nije bilo tajnosti tom prilikom.

Da Divac nije mogao ništa da uradi, svedoče reči Vanje Udovičića tadašnjeg ministra sporta kojeg je SNS postavio na to mesto.

„Nama su, praktično, vezane ruke, u ovom slučaju drugi odlučuju o našoj sudbini i najavljuju da će doneti odluku koja će biti presedan nad presedanima u međunarodnom sportu. Ovde se politika umešala u sport, što je apsolutno zabranjeno. Ukoliko MOK donese takvu odluku, onda svi postulati, nažalost, padaju u vodu i to je jako loše za budućnost međunarodnog sporta“, rekao je Udovičić uoči glasanja.

Vučić je tako još jednom pokazao da ne preza ni od čega kada treba nappadati svoje političke protivnike.

Kako je izgledala rasprava, pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare