Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Osma sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije svečano je otvorena spektakularnom ceremonijom na letnjoj pozornici "Vrelo" u Sokobanji.

PROČITAJTE JOŠ

Mališani iz ovog regiona, njihovi roditelji, kao i gosti jedne od najlepših banja u Srbiji uživali su u sjajnom programu, a potom i koncertu Jelene Rozge.

Svečanoj ceremoniji prisusustvovao je osnivač Igara Zdravko Marić, zatim predsednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić, regionalni izvršni direktor SIM Tihomir Gudić, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović, predsednik Skupštine opštine Sokobanja Vladan Petković, zamenik predsednika opštine Vladimir Milovanović, direktor TO Sokobanje Ljubinko Milenković i koordinator SIM za Sokobanju Miloš Krstić. Gost na ceremoniji otvaranja bio je i čuveni odbojkaš Vladimir Grbić.

Osnivač Igara Zdravko Marić, čovek koji je pre 25 godina u Splitu pokrenuo Igre, prvo se zahvalio sponzorima, a zatim se posebno obratio deci.

Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

„Najdraža deco, da nema vas ne bi bilo ni Igara. I ovog puta, kao našim ambasadorima, želim da vam poručim da se uvek igrate, da što kasnije odrastete i da što duže učestvujete u Igrama, a naš tim će pružiti sve da Igre iz godine u godinu budu sve bolje. U Srbiji smo od prvog dana jako dobro primljeni. Hvala dragom Bogu dobro smo primljeni i u mojoj zemlji Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Želim samo da poručim da mi stariji moramo da se ugledamo na decu, jer su deca za sve ove godine kroz Igre pokazala da su pametnija od nas“, istakao je Marić.

Predsednik opštine Miodrag Nikolić rekao je da je izuzetno ponosan što je Sokobanja domaćin svečanog otvaranja Sportskih igara mladih.

„Pre mesec dana kada su održana takmičenja bili smo centar našeg regiona, a danas smo centar Srbije. Osnovni cilj Igara je druženje, važnije je učestvovati nego pobediti, a posebno sam srećan što Igre spajajaju ono što je nekad razoreno – bratstvo jedinstvo Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovin“, istakao je Nikolić.

Na predivnoj ceremoniji otvaranja Igara za sezonu 2021, koja podseća na otvaranje Olimpijskih igara, baklju prijateljstva nosile su talentovane sportistkinje ovog kraja Hana Jovanović i Teodora Trifić.

Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

„Velika mi je čast što su Igre u mom gradu. Ponosna sam na moju ekipu što se plasirala na regionalno finale, nadam se plasmanu i na Državno i radujemo se daljem takmičenju i druženju“, izjavila je Hana Jovanović, za čije usluge se već interesuju odbojkaški klubovi Partizan i Crvena Zvezda.

U Sokobanji je, istovremeno održano i regionalno takmičenje u uličnoj košarci, Lino između dve vatre, Coca-Cola turniru u malom fudbalu, odbojci i atletici. Državno finale Dunav osiguranje sportskih igara mladih održaće se početkom jula na Zlatiboru, dok će Šabac biti domaćin državnog finala Coca-Cola kupa u malom fudbalu.

Ceremonija svečanog otvaranja u Sokobanji, kao i takmičenja, odrzgana su u skladu sa merama koje je u borbi protiv koronavirusa propisao Krizni štab Vlade Srbije.

Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Foto: Stefan Cvetković/SIM Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar