Foto: SIM

Sportske igre mladih (SIM) treću godinu uzastopno održane su u Sokobanji, a spektakl su uveličali legendarni odbojkaš Vladimir Grbić i košarkaški reprezentativac Stefan Birčević.

Mališane, roditelje, trenere i brojne goste pozdravio je Miloš Krstić, direktor SRC „Podina“, koji se zahvalio menadžmentu SIM Srbije na tome što je i ove godine Sokobanju uvrstio na listu gradova koje će posetiti Karavan radosti i prijateljstva.

PROČITAJTE JOŠ

„Zahvaljujući Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih, u Sokobanji se sve više dece rekreativno bavi sportom, što je i cilj ove manifestacije. Igre su svakako doprinele tome da Sokobanja postane središte regiona i mesto gde se rađaju nova prijateljstva dece iz cele Srbije, budući da na takmičenja u našem gradu iz godine u godinu dolazi sve više ekipa iz Bora, Negotina, Knjaževca, Zaječara, Niša, Prokuplja i drugih gradova“, istakao je Krstić.

U znak zahvalnosti za višegodišnju odličnu sradnju, Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja, uručio je Ivani Jovanović, predsednici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, specijalnu plaketu za doprinos promociji Sokobanje, dok je ona njemu uzvratila sličnim gestom uručivši mu povelju za doprinos razvoju Igara.

„Posebno mi je drago što smo i ove godine mi, Sokobanjci, svedoci čarolije i radosti koju deci donose Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Posebna vrednost ove manifestacije je u poruci koju ona prenosi našim mladima: da su zdrav život i drugarstvo ono što nam je u životu najvažnije“, naglasio je Krstić.

Na terenima u ovoj banjskoj lepotici održano je sedam uzbudljivih turnira, a posebno iznenađenje na takmičenju u uličnom basketu deci je priredio Stefan Birčević, as KK Partizan i član košarkaške reprezentacije Srbije, koji se pojavio među SIM-ovcima kako bi ih lično pozdravio i poželeo im sreću.

Birčević je klincima poručio da je najvažnije da uživaju u sportu koji vole i podsetio ih na to da su na Igrama svi pobednici.

Ništa manje nisu bile oduševljene ni odbojkašice kada se na terenu pojavio niko drugi do Vanja Grbić, jedan od najboljih odbojkaša svih vremena. Uz njegove savete i podršku, put do pobede bio je mnogo lakši.

A sve one kojima je maskota SIM Viktor oko vrata okačio zlatne medalje gledaćemo i na Državnom finalu, gde će se nadmetati sa SIM-ocima iz ostalih gradova Srbije.

Kao što je poznato, učesnici u Igrama su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno.

Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare