Foto: SIM

Sportske igre mladih su krenule da krstare Srbijom. Pandemija virusa covid19 pomerila je planirani start manifestacije koja je prethodnih šest godina oduševljavala decu osnovnoškolskog uzrasta širom gradova Srbije.

Posle serije turnira u nekoliko mesta u zemlji, Sremska Mitrovica je u petak bila domaćin prvog velikog skupa, gde su Igre otvorene za taj grad i održana takmičenja u mnogim sportovima.

A u petak, 19. juna u 19 sati kako po tradiciji biva, kad i Igre već počnu, u jednom gradu se održava i svečano otvaranje. Ove godine to je Priboj, grad sporta i nasmejanih ljudi, na predivnoj reci Lim.

U Priboju će se uz takmičenja u sportovima u petak i subotu, ceremoniju Svečanog otvaranja Igara, održati i proslava sedmog rođendana Igara u Srbiji!

Tako je odlučeno na sastanku Izvršnog odbora SIM Srbije Priboj 2020. nakon što je zvanično Vlada Republike Srbije ukinula meru zabrane okupljanja na otvorenom prostoru uvedenu radi zaštite zdravlja stanovništva. Svečana ceremonija biće upriličena na Trgu FAP-a, a na njoj sve goste čeka pregršt sjajnih iznenađenja. Koncerti Dejana Petrovića i sjajnih trubača i Lexington benda, uveličaće proslavu sedmog rođendana SIM Srbije uz veliku tortu i vatromet. Očekuju se posetioci iz Prijepolja, Užica, Bajine Bašte, ali i nekoliko mesta iz Bosne i Hercegovine, jer je Priboj na samoj granici.

Naravno ulaz je besplatan, tako da građanima, gostima i našoj deci ostaje samo da uživaju.

„Jedva čekamo da počne. Klinci se prijavljuju u velikom broju i imaćemo dva dana sjajne zabave. Sportske igre mladih su nešto zaista posebno, to nisu samo Igre, to nije samo takmičenje. Ko nije bar gledao nekoliko otvaranja i turnira, zaista ne može da ima pravu sliku. Jeste sve lepo na fotografijama i video materijalima, ali nešto uđe u dušu, pozitivna energija kada ste na licu mesta. Biće nam čast da ugostimo predsednicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Ivanu Jovanović i njen tim, koji zaista svoj posao radi maestralno. Idemo dalje, za našu decu i ono što je najvažnije ovde su svi pobednici“, istakao je Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Priboja, koji je partner Igara.

Foto: SIM

Ova manifestacija, koja zaista ima nešto posebno u sebi, apsolutno je nesvakidašnja u Evropi. Svako se može prijaviti za učešće u bilo kom gradu, online preko www.igremladih.rs i ono što je veoma važno ne postoje skriveni troškovi za učesnike, sve im je apsolutno besplatno.

Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Inače, Igre su počele turnirima u raznim sportovima. A Sremska Mitrovica je bila prvi grad koja je ugostila Igre, u više sportova. Domaćin Igrama bio je generalni sekretar SS ovog grada, koji se po ko zna koji put pobrinuo da sve protekne u najbioljem mogućem redu.

U ponedeljak karavan radosti i prijateljstva stiže u Novi Pazar, gde se po tradiciji deca u velikom broju okupljaju na ovoj manifestaciji.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)