Foto: SIM

Priključenjem svetskih sportskih legendi nastavljena je kampanja #KodKuceJeZakon Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Kako navode organizatori, #KodKuceJeZakon prepoznatljiv je haštag i ujedno naziv edukativne akcije, koju već nešto duže od mesec dana u čitavom regionu realizuju Dunav osiguranje Sportske igre mladih, zajedno sa kolegama iz istih organizacija iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

„U kampanju #KodKuceJeZakon su se, uključili brojni sportisti, glumci, voditelji i druge istaknute javne ličnosti iz Srbije, regiona i celog sveta. Među njima su ambasadori Igara Johanes Han, Aleksander Čeferin, Darijo Srna, Slaven Bilić i Predrag Mijatović, koji je uz Igre više od jedne decenije, kao i legendarni portugalski fudbalski as Luis Figo, Luka I Nikola Karabatić, srpski div u NBA Bobi Marjanović, te nekadašnje fudbalske legende Zvezde i Partizana – Dragan Stojković Piksi i Saša Ilić i mnogi drugi“, navodi se.

Kako se dodaje, svima u regionu, a posebno učesnicima i ljubiteljima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, preko kanala komunikacije ove organizacije, svakodnevno šalju poruke podrške podsećajući ih da je u ovom trenutku od presudnog značaja da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima i naglašavajući koliko su važne uzajamna podrška i solidarnost.

Zvaničnici Igra mladih u Srbiji ističu da su ovom velikom digitalnom kampanjom želeli da deci i roditeljima ukažu na to koliko je važno da u vreme pandemije ostanu u svojim domovima, ali i da im ujedno, putem društvenih mreža, ponude edukativan i zabavan sadržaj kojim će na kvalitetan način ispuniti vreme do povratka na sportske terene.

U Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih ističu da je vrednost ove kampanje u tome što ona poziva na društvenu odgovornost i nudi sadržaj deci dok su kod kuće, kroz haštag koji ujedinjuje: #KodKuceJeZakon.

„U skladu sa merama Vlade Republike Srbije, sve aktivnosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih planirane za ovu godinu biće održane po završetku vanrednog stanja. Plamen Igara će krenuti iz Priboja, opštine koja je izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu. Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku deci i mladima da potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova. Vrednost ovog projekta prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona, tako i Evrope. Visoki pokrovitelj Igara od osnivanja u našoj zemlji je Vlada Republike Srbije, a najveći doprinos Igrama pružio je i danas pruža Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, koji je prepoznao vrednost projekta, u interesu dece Srbije i dece regiona“, navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaje se da je pomeren početak Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije 2020.

„Po završetku vanrednog stanja biće održano svečano otvaranje u Priboju, a potom će uslediti ono što SIM-ovci širom Srbije jedva čekaju: nova sezona najlepše sportske bajke, tokom koje će karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih ponovo prokrstariti Srbijom i doneti mnogo zabave, sjajnih takmičenja i nezaborvanih druženja! Jer #IgreSuZakon!“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)