Foto: Promo/Sportske igre mladih - foto Aleksandar Cvetkovic - foto SIM Srbije

Najlepša sportska priča, kako je zovu školarci Srbije, mladi talentovani sportisti, nastavila je sa takmičenjima. Sportske igre mladih nastavljene su turnirima tradicionalnog kupa u Lazarevcu i Obrenovcu.

Talentovani dečaci i devojčice u Lazarevcu takmičili su se na otvorenim terenima SC Kolubara, a pozdravili su ih predsednik opštine Bojan Stević i nekadašnji fudbaler Kolubare i Partizana Dragan Čadikovski.

„Veliko je zadovoljstvo što smo domaćini jednog ovako lepog turnira. Naši najmlađi sugrađani imaju priliku da se takmiče, druže i uživaju. Posebno nam je drago što imamo goste, devojčice iz Užica, a svi zajedno nadamo da će nas sledeće godine biti još više id a ćemo se oprobati u još nekoliko sportova, pre svega basket i odbojku“, izjavio je Bojan Stević.

PROČITAJTE JOŠ

Dragan Čadikovski, čovek koji je 20 godina igrao fudbal profesionalno danas radi kao trener i nije krio oduševljenje.

„Srećan sam kada vidim ovoliko dece da se bave sportom, posebno fudbalom. Verujem da su ovde među nama buduće fudbalske zvezde“, rekao je Čadikovski.

Turnir u Obrenovcu održan je u selu Zvečka. Početni udarac zajedno su izveli predsednica Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

„Najvažnije nam je da deca uživaju, navijamo za sve i da pobede fer-plej, tolerancija i drugarstvo. Predivno je ići iz mesta u mesto i videti na stotine raspoložene dece svuda gde se pojavimo“, navela je Marija Mihajlović.

Foto: Promo/Sportske igre mladih – foto Aleksandar Cvetkovic – foto SIM Srbije

Miroslav Čučković se zahvalio organizatorima što je Obrenovac postao deo velike porodice Sportskih igara mladih u Srbiji.

„Sjajna manifestacija, izuzetni organizatori. Jako smo ponosni što smo domaćini Sportskih igara mladih i što se ovako lepo takmičenje održava kod nas“, izjavio je Čučković.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih nastavljaju se regionalnim takmičenjima, a u ponedeljak je Požega bila domaćin finala za zapadnu Srbiju u muškoj odbojci, stonom tenisu i šahu. Na ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su predsednik Skupštine opštine Dejan Mrkić, predsednik lokalnog Sportskog saveza Dejan Vukotić, koordinator saveza za školski sport Branislav Divac i drugi.

Igre se nastavljaju u Novom Sadu, gde će na otvaranju sa decom biti proslavljeni odbojkaš Slobodan Boškan, zatim sledi Priboj i onda spektakl u Vrelu kod Uba i turnir u malom fudbalu, u rodnom mestu ambasadora SIM Nemanje Matića.

Foto: Promo/Sportske igre mladih – foto Aleksandar Cvetkovic – foto SIM Srbije
Foto: Promo/Sportske igre mladih – foto Aleksandar Cvetkovic – foto SIM Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)