Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO, Pedja Milosavljevic / STARSPORT,

Spremite se, biće žestoko.

Sport nikada ne staje i već na samom startu 2023. godine imaćemo priliku da pratimo najbolje rukometaše na Svetskom prvenstvu, među kojima su i reprezentativci Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Od 12. januara Poljska i Švedska će biti domaćini rukometnog Mundijala, a naša selekcija će biti u grupi sa Nemačkom, Alžirom i Katarom.

Odmah nakon njih će na teren izaći i teniseri, 16. januara, a Novak Đoković će pokušati da osvoji jubilarni 10. trofej Australijan opena.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Ljubitelji fudbala će moći da uživaju u Superkupu Španije, koji će se održati u Saudijskoj Arabiji, a za taj trofej će se boriti Real Madrid, Barselona, Valensija i Real Betis (11. do 15. januar).

Februar će biti ispunjen zimskim sportovima, te će se Svetska prvenstva održati u alpskom skijanju (6. do 19. februara) i biatlonu (8. do 19. februara).

Najveći spektakl američkog sporta biće održan 12. februara, kada će dve najbolje ekipe NFL-a igrati u Superboulu.

Samo 3 dana kasnije, 15. februara, počinje nokaut faza Liga šampiona, od 17. do 19. februara gledaćemo Nikolu Jokića i ostale NBA velikane na Ol-star vikendu.

Još jedno Svetsko prvenstvo će početi u februaru (9. do 26. marta), a tada će ljubitelji kriketa imati priliku da uživaju u sjajnom nadmetanju.

Evropsko atletsko dvoransko prvenstvo održaće se u Istanbulu od 2. do 5. marta i nadamo se da će naši atletičari uspeti da ponove uspehe ostvarene u prethodnoj godini.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Početak nove sezone Formule 1 zakazan je za 5. mart, kada će se održati trka za Veliku nagradu Bahreina.

Izbori za predsednika FIFA biće održani na Kongresu u Kigaliju 16. marta, a od 8. do 19 marta gledaćemo masters u Indijan Velsu.

Ubrzo stiže i masters u Majamiju (22. mart – 1. april), a 23. marta počinju dugo očekivane kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Fudbaleri Srbije će imati priliku da se po prvi put plasiraju na Euro, a igraće u grupi G sa Bugarskom, Mađarskom, Litvanijom i Crnom Gorom.

MotoGP sezona će početi 26. marta trkom za Veliku nagradu Portugala, a novi master, u Monte Karlu nas očekuje od 8. do 16. aprila.

Evropsko prvenstvo u gimnastici će se održati od 19. do 23. aprila u Turskoj, a od 24. aprila do 7. maja ponovo ćemo navijati za Đokovića na mastersu u Madridu.

Jedna od najvećih biciklističkih trka na svetu, Điro di Talija će početi 8. a trajaće sve do 28. maja, a pored nadmetanja u Formuli 1 i MotoGP, u maju nas čeka spektakl u košarci u Litvaniji, Kaunasu. Fajnal for Evrolige zakazan je za termin 19. – 21. maj, a nadamo se da će Srbija tamo imati dva predstavnika, Crvenu zvezdu i Partizan.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Drugi grend slem sezone Rolan Garos počinje 28. maja i završiće se finalom 11. juna. Maj mesec će 31. završiti fantastično finale Lige Evrope u Budimpešti.

Jun će biti prava poslastica za sportske fanatike, a sve će krenuti finalom NBA lige 1. u mesecu. Nastavićemo rukometnim fajnal-forom od 3. do 4. juna, nakon čega sledi finale Lige konferencija u Pragu 7. juna.

Veliko finale najvećeg fudbalskog klupskog takmičenja Lige šampiona, biće održano u Istanbulu 10. juna.

Naše košarkašice će pokušati da nam donesu novu radost od 15. do 25. juna u Izraelu i Sloveniji, pošto će ukoliko izbore kvalifikaciju, igrati na Evropskom prvenstvu.

NBA draft će biti održan 22. juna u Bruklinu, a Srbija će imati jednog predstavnika – Nikolu Đurišića.

Jul otvara najveća biciklistička trka na svetu Tur de Frans (1. do 23.), dok će treći grend slem, Vimbldon, početi 3. i završiti 16. jula.

Nastup na Svetskom prvenstvu u Fukuoki (14 – 30. jul) biće prvi veliki test za Uroša Stevanovića po dolasku na vaterpolu klupu reprezentacije Srbije.

Japan će ujedno poslužiti i kao prva prilika za „delfine“ da se domognu mesta na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Argentina je bila najbolja na Mundijalu u Kataru prethodne godine, a koja ženska fudbalska reprezentacija će biti najbolja saznaćemo u Australiji i Novom Zelandu (20. jul – 20. avgust).

Do kraja jula gledaćemo nastavak borbe u Formuli 1 i MotoGP, dok će se ona rasplamsati i u atletici na mitinzima Dijamantske lige.

Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Avgust će biti možda i presudni mesec za srpski sport u 2023. godini, a sve će otvoriti mastersi u Torontu (7. do 13) i Sinsinatiju (14. do 20).

Nakon toga počinje Evropsko prvenstvo za odbojkašice u Belgiji, a naše devojke će igrati u grupi A sa Belgijom, Mađarskom, Poljskom, Slovenijom i Ukrajinom.

Odmah nakon toga počinje Svetsko prvenstvo u atletici, koje će biti održano u Budimpešti od 19. do 27. avgusta.

Ipak, spektakl koji se izdvaja počeće 25. avgusta u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Nikola Jokić Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Sohn

Iako je delovalo da se naša košarkaška reprezentacija neće plasirati na Svetsko prvenstvo nakon prvog kruga kvalifikacija, naš odlazak na Mundijal je sada sve izvesniji i nadamo se da će „orlovi“ u Srbiju vratiti zlato.

Poslednji grend slem zakazan je za termin 28. avgust – 16. septembar i ponovo će naša zemlja jako navijati za Novaka Đokovića na US Openu.

U istom terminu će naši odbojkaši igrati na Evropskom prvenstvu u grupi A sa Estonijom, Belgijom, Nemačkom, Italijom i Švajcarskom.

U septembru se nastavlja već dugotrajna borba u moto sportovima i Dijamantskoj ligi, a događaj koji ćemo posebno pratiti je Svetsko prvenstvo u rvanju (16. – 24. septembar), koje će biti održano u Beogradu.

Finale Dijamantske lige biće odžano u Judžinu 16. i 17. septembra.

Do ovog momenta startovaće i sve velike fudbalske lige, a Srbija će u 2023. imati zagarantovanog predstavnika u Ligi šampiona, pošto će šampion Superlige izboriti plasman u grupnu fazu najboljeg evropskog takmičenja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Svetsko prvenstvo u gimnastici održaće se u Belgiji od 29. septembra do 8. oktobra.

Poslednji teniski masters održaće se u Parizu od 30. oktobra do 5. novembra, dok je Završni masters u Torinu zakazan za 12. novembar.

Poslednje ekipno Svetsko prvenstvo održaće se od 30. novembra do 17. decembra u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj, kada će najbolje rukometašice sveta izaći na najveću scenu.

BONUS VIDEO 2006-2019. – najbolji poeni epskog rivalstva Nole – Rodžer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar